TRT spikerinin çok zor görevi!...

Eski eşine karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazanan TRT spikeri Fulin Arıkan, şimdi de Türkiyenin en önemli davalarından birine tanıklık ediyor.

TRT spikerinin çok zor görevi!...

Ankara'da devam eden ve Genelkurmay eski Başkanı ismail Hakkı Karadayı ile 2. Başkan Çevik Bir'in de sanık olduğu 28 Şubat davasında, 1309 sayfalık iddianamenin okunması için, TRT tarafından spiker Fulin Arıkan görevlendirildi. Arıkan iddianameyi, diğer TRT spikeri Şener Mete ile birlikte okumaya devam ediyor.

Eski eşine karşı başlattığı hukuk mücadelesini kazanan TRT spikeri Fulin Arıkan, şimdi de Türkiye'nin en önemli davalarından birine tanıklık ediyor. Arıkan, eski eşi emekli Albay Kaan Erler'in, özel fotoğraflarını e-posta yoluyla yaydığı gerekçesiyle davacı olmuştu.

Savcılık, Erler hakkında ‘'Özel hayatın gizliliğini ihlal, kişisel verileri hukuka aykırı şekilde kaydetme'' iddiasıyla 7 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Ancak mahkeme delil yetersizliğinden beraat karar verdi.

Yargıtay ise bu kararı bozdu ve Erler yeniden yargılandı. Fulin Arıkan eski eşinin fotoğrafları intikam amacıyla internet sitelerine gönderdiğini belirtti. Bu kez mahkeme heyeti, Erler'i 1740 lira para cezası ve 2 yıl 1 ay hapis cezasına mahkum etti.

SÖZCÜ İNTERNET SİTESİ