Tuğba Özay: 'Erbil film festivali Cannes gibi olabilir'

Geçtiğimiz yıllarda 'Saddam'ın Askerleri' adlı Kürtçe sinema filminde yer alan Özay, yakın bir zamanda benzer projelerde yer alacağını belirtti.

Tuğba Özay: 'Erbil film festivali Cannes gibi olabilir'
CİHAN'ın haberine göre Erbil'de birincisi düzenlenen film festivalinde konuk olan eski manken ve şarkıcı Tuğba Özay; Erbil'in gelecekte Cannes film festivali gibi film festivallere imza atmasını istediğini söyledi. Özay, "Bu, olanaksız değil. Rüya da değil." dedi.

Geçtiğimiz yıllarda 'Saddam'ın Askerleri' adlı Kürtçe sinema filminde yer alan Özay, yakın bir zamanda benzer projelerde yer alacağını belirtti. Çocuklarla ve kadınlara ilgili Erbil'de bir proje hazırlığı içinde olduğunu söyleyen Özay, projenin detayları hakkında bilgi vermedi.

ŞİVAN PERWER'DEN İSMAİL BEŞİKÇİ'YE JEST

Festivale onur konuğu olarak katılan Kürt sanatçı Şivan Perwer ise gazeteci ve yazar İsmail Beşikçi'ye jest yaptı.

Festivalde onur ödülü alan Şivan Perwer; kendi ödülünü almayıp İsmail Beşikçi'ye takdim etti. Perwer; hayatını Türk ve Kürt milletin arasındaki barış için adayan bir adamın her türlü onur ödülüne layık olduğunu söyledi.

Erbil'de birincisi düzenlenen film festivalinde 18 ülkenin katılımı ile gerçekleşti.

26 kısa film ve 12 uzun film arasında yarışan Soğuk adlı Türk filmi en iyi görüntü yönetmeni dalında ödül aldı. Ödül, Emre Tanyıldız adına yardımcısı Baran Seyhan'a verildi.

Türk dizilerin bölgede büyük ilgi gördüğünü aktaran Seyhan, yakında Türk sinema filmlerinin de yakın zamanda yoğun bir seyirci kitlesi bulacağını dile getirdi.

Festivale katılan Fatoş Güney ise eşi Yılmaz Güney'in 'Türkiye'de Kürtlerin bağımsızlık, özgürlük ve haklarını almalıdırlar' dediği için sürgüne gitmek zorunda kaldığını belirtti. Festivalde, Yılmaz Güney için de eşi Fatoş Güney'e onur ödülü takdim edildi.