Tuğba Yurt: "Google’da kendimi aratıyorum"

Pop müziğin ilham veren genç sanatçıları arasında yer alan Tuğba Yurt, kendisini Google’da aratıp hakkında yazılan eleştirileri incelediğini itiraf etti.

Tuğba Yurt: "Google’da kendimi aratıyorum"
Akşam Gazetesi'nden Erçin Dağ Eysen'in röportajı...

Klasik müzik eğitimiyle geçen yıllar şu an yaptığınız müziği nasıl şekillendirdi?


Konservatuvara ilk başladığım dönemlerde viyola eğitimi yanı sıra 3 yıl boyunca da piyano eğitimi almıştım. Ama viyola gibi hakim olup çalabildiğim başka enstrüman yok diyebilirim. Müzik eğitimi almış olmak, nota okuyup müzik dilini bilmek, bence her zaman önemli. Bunun da yararını tabii ki müzikte görüyorum.

Klasik Batı Müziği’nden Pop Müziği’ne neden geçiş yaptınız?

Aslında Klasik Batı Müziği’yle ilgilenmek, o çok sesli müziği bilmek ve icra etmek kesinlikle güzel bir dönemdi. İçimde şarkı söyleme isteği bir tık daha ağır basıyordu. Daha sonra çok keskin bir kararla bu yolda yürümeye karar verdim.

HERKES ŞARKICI OLMAK İSTİYOR

Müzik piyasasındaki en büyük sorun sizce nedir?


En büyük sorun herkesin şarkıcı olmak istemesi. Tabii ki sadece bu değil. Kendi içinde müzikle alakalı her alanda çözümlenmesi gereken sorunlar var diye düşünüyorum.

Eskiden prodüktörler vardı. Şimdi sanatçılar kendi masraflarını kendileri karşılayarak üretim yapmaya çalışıyorlar. Siz de tüm masraflarınızı kendiniz mi karşılıyorsunuz?

Hâlâ yapımcılarında desteği oluyor ama bende kendi işime yatırım yapıyorum. Bir şeylerin daha iyi olabilmesi adına kendi markam için doğru olanın bu olduğunu düşünüyorum.

MELODİ ÖNEMLİDİR

Google’da kendinizle ilgili aralamalar yapıyor musunuz?


İllaki yapıyorum. Tabii sürekli olarak değil ama kendimle alakalı çıkan haberler, eleştiriler ve paylaşımlara dair kontrollerim oluyor.

Söylemekten en çok keyif aldığınız şarkınız hangisi?

Hepsi. Bunu ayırt etmek gerçekten zor. Çünkü tüm şarkılarımı zaten söylemiş olmaktan keyif aldığım için seçiyorum. O yüzden şudur diyemem.

Seçtiğiniz şarkılarda neye dikkat ediyorsunuz? Bu şarkı patlar mı yoksa içerdiği metin mi önemli sizin için?

Seçtiğim şarkılarda tabii ki sözler ve melodi benim için önemli. Beni etkilemesi ve ruha dokunması gerekir. Bu şarkıların yanı sıra daha eğlenceli, esprili ya da mesaj içerikli sözlere sahip şarkılar da yapıyorum.

"Müzik eğitimi almış olmak, nota okuyup müzik dilini bilmek her zaman önemlidir."

Kariyer peşindeyim


Kariyer hayatınız tüm hızıyla devam etsin mi istiyorsunuz, planlarınızın arasında evlilik var mı?

Şu an kariyer peşindeyim. Çünkü çocukluktan başlayan bir aşkı devam ettirmek gerekir. Evlilik düşünmek için erken ama ilerleyen dönemler için kısmet diyelim.

Yeni albüm geliyor

Yakında yeni bir albüm hazırlığı var mı?


Albüm hazırlığı içerisindeyim. Yaklaşık 10 şarkılık bir albüm düşünüyorum. Hem hareketli hem de slow şarkıların içinde olacağı güzel bir albüm gelecek yakın bir zamanda. Ayrıca kendi Youtube kanalımda müzikal ve akustik videolar hazırlıyorum. Sesimden daha çok şarkılar dinlemeleri için.

"İlham aldığım, sahnesini merak ettiğim, ayrıntılı bir şekilde dinlediğim pek çok sanatçı var."
Konular Röportaj