Turizm Bakanı Ersoy: "Magandalık yanına kâr kalmayacak!"

Ukraynalı top model Daria Kyryliuk ve arkadaşları, Çeşme'de bulunan Momo Beach'te görevli güvenlik görevlilerinin saldırısına uğradığını iddia etmişti.

Turizm Bakanı Ersoy: "Magandalık yanına kâr kalmayacak!"

BAKAN ERSOY'DAN KINAMA AÇIKLAMASI

Habertürk'ün haberine göre olayın basına yansımasının ardından ise Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir'in Çeşme ilçesinde yaşanan darp olayını kınadığını açıkladı. Bakan Ersoy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Cuma gecesi Çeşme'de yaşanan, turizm bölgesinde asla olmaması gereken ve özellikle de bir kadına yönelik yapılan çirkin saldırıyı kınıyorum. Bu kabul edilemez magandalığın kimsenin yanına kâr kalmayacağını hep birlikte göreceğiz" dedi.

Turizm Bakanı Ersoy: "Magandalık yanına kâr kalmayacak!"

İŞLETME İSE İDDİAYI YALANLADI

Olaya ilişkin açıklama yapan The Beach of Momo İşletmesi ise Daria Kyryliuk'un iddiasının gerçek dışı olduğunu duyurdu.

İşletme tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"31 Temmuz Cuma günü The Beach of Momo'nun otopark kısmında, iki farklı grup arasında çıkan tartışmayı ayırmak için güvenlik ekibimiz müdahale etmek durumunda kalmıştır. Momo'da geçirdiği vakitlerde kendi arkadaşlarına sergilediği hırçın ve agresif tavırlarından dolayı Daria Kyryliuk'a sevgilisinin korumaları, mekanda bulunduğu süre boyunca eşlik etmiştir. Taraflar güvenli bir şekilde ayrıldıktan sonra Daria Hanım'ın, evine gittiği ve komşusuyla da kavga ettiği ve olaya polisin müdahale ettiği öğrenilmiştir.

2 Ağustos Pazar günü, Daria Kyryliuk tarafından yapılan sosyal medya paylaşımında iddia edildiği gibi, meydana gelen yaralamada güvenlik ekibimizin hiçbir dahli yoktur.

Güvenlik ekibimiz, iki grup arasında çıkan tartışmayı büyük bir özveri ile sonlandırmak için büyük çaba harcamıştır. Olayın üzerinden iki gün geçtikten sonra paylaşımın yapılması ve konunun, 'güvenlik darbesi' olarak yansıtılmasının yaşanan gerçeklerle hiçbir alakası yoktur.

İlgini kişinin dahil olduğu arkadaş grubunun da 2 Ağustos Pazar günü tekrar The Beach of Momo'ya geldiğini bilginize sunarız. Her zaman saygı ve sevgi çerçevesinde tüm konuklarımızın güven içinde, keyifli vakit geçirmesi için çalışıyoruz.

Konuya ilişkin gerekli işlemleri başlattığımızı ve olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Konuyla ilgili görüntüler bize de ulaştı. Darp olayını kamera kayıtları açıklığa kavuşturuyor.

Daria Kyryliuk sevgilisi tarafından darp edilmiştir. Konunun Daria Kyryliuk tarafından aktarıldığı gibi The Beach of Momo ile ilgisi yoktur. Şiddet olayı tamamen ikili arasında yaşanmıştır. Konu yargıya intikal etmiştir ve gereği yapılacaktır. Bilginize sunarız.

Konuyu Türkiye turizmini zedeleyecek şekilde, sosyal medyada global platforma taşıma çabaları da büyük art niyet taşıyor. Milyonlarca insanı istihdam eden sektör çalışanları adına da konu asla kabul edilemez. İşin uluslarası arenada temize çıkması için tüm çabalarımız devam ediyor.

Sorumluluk çerçevesinde, ilk günden büyük bir özenle ağırladığımız konuklarımızın haklarını da gözeterek; tarafımıza hiç hak etmediğimiz suçlamalar yapılmıştır. Bir kez daha hatırlatmak isteriz ki, konunun bizimle hiçbir ilgisi bulunmamaktadır. Konu tüm detaylarıyla yargıya taşınmıştır."