Türk Eğitim Derneği'nden Akit TV spikerine tepki!

Akit TV'den istifa eden ve hakkında soruşturma başlatılan Keser'e bir tepki de Türk Eğitim Derneği'nden geldi.

Türk Eğitim Derneği'nden Akit TV spikerine tepki!
MedyaRadar'da yer alan habere göre Akit TV’de sabah yayınlanan “Gün Başlıyor” programında, programın sunucusu Ahmet Keser skandal ifadeler kullanmıştı. Keser hakkında soruşturma başlatıldı, savcılık iddianame düzenleyerek 4.5 yıla kadar hapsini istedi. Akit TV ise Keser ile yollarını ayırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de sivilleri öldürdüğü iddialarına sinirlenen Keser, canlı yayında "Sivil öldürecek olsak Cihangir, Nişantaşı, Etiler, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden başlarız" ifadelerini kullanmıştı.

Keser’in bu kez de aynı programda "Cihangir Nişantaşı’ndaki avanelerin babaları anaları milli mücadele yılında kimin altına yatalım onun hesabını yapıyorlardı" ifadelerini kullandığı anlaşıldı.

Programda "Kim bilir kimin altına yattılar da böyle bir zihin çıktı ortaya" diyen Ahmet Keser, "Çanakkale’de ölenlerin evlatları sizin gibi yavşamış zihniyete sahip olmazlar. TED kolejinde Amerika’nın postallarını yalayacak yalama olmazlar. Sizin dedeleriniz kimin altına yatalımın hesabını yaparken Saim beyler, Tufan beyler, Topal Osmanlar Çerkez Ethemler gidiyordu o komutanın kellesini alıyordu" ifadelerini kullanıyor.

Türk Eğitim Derneği'nden açıklama

Keser'in bu sözlerine Türk Eğitim Derneği'nden yanıt geldi. Dernek şu açıklamayı yaptı:

"Özel bir televizyon kanalında, Türk Eğitim Derneği'ni, derneğimiz çalışanlarını, okullarını, 90 yıllık kurumumuzun öğretmen, öğrenci ve velilerini hedef alan söylemler nedeniyle basın açıklaması yapılması gereği duyulmuştur.

Program sunucusu Ahmet Keser'in yayın sırasında milli mücadele, Türkiye Cumhuriyeti ve Türk Eğitim Derneği'ne dair yaptığı “çirkin” ithamlar, gündemi meşgul etmektedir. Şahsı, yayında "Çanakkale'de ölenlerin evlatları sizin gibi yavşamış zihniyete sahip olmazlar. TED kolejinde Amerika'nın postallarını yalayacak yalama olmazlar. Sizin dedeleriniz kimin altına yatalımın hesabını yaparken Saim beyler, Tufan beyler, Topal Osmanlar Çerkez Ethemler gidiyordu o komutanın kellesini alıyordu" ifadelerinden dolayı şiddetle kınıyoruz.

Bu şahsın; kuruluş amacını maddi imkânı olmayan başarılı öğrencilerin eğitimine ve milli bir eğitim sisteminin oluşturulmasına adamış, bugün de siyasetten bürokrasiye, iş yaşamından sanat dünyasına kadar pek çok önemli ismi okullarında yetiştirmiş, 90 yıllık bir sivil toplum ve eğitim kurumuna yönelik fütursuzca ifadeler kullanmasını, kendisinin tarih bilincinden yoksun olmasına bağlıyoruz.

Şahsın ifadelerinin değersiz olduğu ve ciddiye alınmasının söz konusu olmayacağı açıktır. Türk Eğitim Derneği olarak, bu kişiye yönelik gerekli tüm yasal yollara başvurulacaktır."