Türk güreşçi Japon güreşçiye karşı!..

Kastamonu’nun Tosya ilçesinde düzenlenen Yağlı Güreşlerde ilginç bir müsabaka izleyenleri hem güldürdü hem de eğlendirdi.

Türk güreşçi Japon güreşçiye karşı!..

Bölgenin en büyük güreş alanının bulunduğu Tosya’da bu yıl 14.’sü düzenlenen Tosya Kültür ve Pirinç Festivali etkinlikleri kapsamında Tosya Güreş Alanı’ndaki Türk ve Japon güreşçi, alanı dolduran binlerce vatandaşı şaşırttı.

Japonya Ankara Konsolosluğu’nda çalışan 28 yaşındaki Suzuki Kazima, kız arkadaşı ile birlikte Tosya’daki yağlı güreşlere katıldı. Özel müsabakalarda Türk Rakibi Bayram Özkan ile birlikte güreş alanında gücünü sergileyen Kazima, rakibi Özkan’ın pes etmesi ile ilk güreşi kazandı.

İkinci müsabakada yine Türk Rakibi Hüseyin Tolga Taban ile karşılaşan Suzuki Kazima, ikinci güreşte ise minder güreşine göre davranınca hakem oyunu durdu. Türk Güreşçi Hüseyin Tolga Taban’ın elini kaldıran hakem, galibin Türk Güreşçi olduğunu duyurdu.

İkinci güreşte yenilen Kazima, bir süre hakeme itirazda bulundu. Kazima, yetkililerin kuralları hatırlatması ile alandan ayrıldı. Kazima’nın güreşini kız arkadaşı da izledi. Tosya Belediye Başkanı Kazım Şahin, Japon Güreşçi Kazima’ya özel şeref madalyası verdi.



Konular Spor Haberleri