Türk sporculara Olimpiyat piyangosu

2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda kürsüye çıkan 5 Türk sporcu ödül yönetmeliği kapsamında yaklaşık 5 milyon lira ödül alacak..

Türk sporculara Olimpiyat piyangosu

Ödül yönetmeliğinde, olimpiyatlarda birinci olan sporcuya 2 bin, ikinci olana 1 bin 500, üçüncülüğü elde eden sporcuya da 1000 Cumhuriyet Altını karşılığı para ödülü verileceği yer alıyor.

Türk sporculardan tekvandoda Servet Tazegül ve atletizmde Aslı Çakır Alptekin altın, yine atletizmde Gamze Bulut ve tekvandoda Nur Tatar gümüş, güreşte de Rıza Kayaalp Türkiye'ye bronz madalya kazandırmıştı.

Altın madalyanın sahibi sporcular 1 milyon 274 biner lira, gümüş madalyalı sporcular 955 bin 500'er lira, bronz madalyaya uzanan sporcu ise 637 bin lira para ödülü alacak. Toplamda Türk sporcular 5 milyon 96 bin lira para ödülünün sahibi olacak.

Sporcuların yanı sıra antrenör ve kulüpler de ödüllerden yararlanacak. Müsabaka antrenörleri ve kulüp antrenörleri sporcunun kazandığı para ödülünün yüzde 5'ini, kulüplerde aynı şekilde elde edilen ödülün yüzde 10'undan yararlanacak.



Konular Spor Haberleri