Türkiye en çok siber saldırıya uğrayan 4. ülke

Siber saldırıya uğrayan ülkeler içinde Türkiye’nin ABD, Hindistan ve Japonya’dan sonra 4. sırada yer aldığını söyleyen Trend Micro Türkiye Genel Müdürü Börekcioğlu, “Bu çok meraklı oluşumuzdan kaynaklanıyor” dedi.

Türkiye en çok siber saldırıya uğrayan 4. ülke
Türkiye'de yer alan habere göre global pazarda dijital bilgi kullanımındaki güvenlik yazılımlarıyla tanınan Japon şirketi Trend Micro'nun Akdeniz Ülkeleri Genel Müdürü Yakup Börekcioğlu, sanal saldırılarda şu anda Türkiye'de bireylerin en çok bildiği, tanıdığı kurumlardan gelen 'borcunuz var' mailleriyle sıkıntı yaşadığını söyledi.

Siber saldırıya uğrayan ülkeler içinde Türkiye'nin her zaman ilk beş ülkeden biri olduğunu söyleyen Börekcioğlu, şöyle konuştu:

"Siber suçlular dünya çapında yaptıkları saldırılarda kendi izlerini kaybettirmek için zombi bilgisayarları kullanıyorlar. Zararlı yazılım bulaşmış bilgisayarlar siber suçlular tarafından komuta kontrol merkezine bağlanarak birer zombi bilgisayara dönüştürülüyorlar. Sonra ise bunları birer zıplama tahtası olarak kullanarak saldırılar bu makinelerden gerçekleştirilmiş gibi gösteriyorlar.2015 yılının ilk yarısındaki verilere göre Türkiye dünyadaki komuta kontrol merkezi bağlantılı bilgisayarların yüzde 5'ini barındırıyor. Türkiye, ABD, Hindistan ve Japonya'nın ardından dördüncü sırada."