Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile görüştü. Görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alındı.

Türkiye ile ABD arasında kritik görüşme!

Haber Global'de yer alan habere göre Dışişleri Bakanlığı'ndan görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Sayın Bakanımız, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Sayın Bakanımız, ABD DB’yi yeni görevi nedeniyle tebrik etmiştir. Yeni ABD Yönetimiyle karşılıklı saygıya dayanan açık ve samimi bir diyalog geliştirme hususunda mutabık kalınmıştır. Görüşmede ikili ilişkiler tüm boyutlarıyla ele alınmış, bazı bölgesel meseleler ile FETÖ, PKK/PYD, terörizmle mücadele, S-400, Suriye, Doğu Akdeniz konularına da değinilmiştir. Görüşmede ABD tarafından son dönemde yapılan açıklamalardan duyduğumuz rahatsızlık da dile getirilmiştir. İki Bakan önümüzdeki dönemde gündemdeki tüm konuları daha ayrıntılı bir şekilde görüşme konusunda mutabık kalmışlardır."

ABD'DEN GÖRÜŞMEYE İLİŞKİN AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price şu ifadeleri kullandı: "Blinken Çavuşoğlu ile telefon görüşmesinde Türkiye-ABD ilişkilerinin önemini vurguladı. Terörle mücadelenin ortak çıkar olduğunu ifade etti. Demokratik kurumlar, kapsayıcı yönetim ve insan haklarına saygının önemine dikkat çekti. İki taraf da Suriye'de siyasi çözüm için işbirliğini güçlendirmede mutabık kaldı.

Blinken Irak'ın kuzeyinde esir alınan Türk vatandaşlarının ölümü nedeniyle başsağlığı dileğini iletti ve sorumlunun PKK olduğunu tekrar teyit etti."