Twitter bu ünlülere para kazandırıyor!..

Twitter'da çok takipçisi olan ünlüler için yeni bir gelir kapısı doğdu! Çeşitli markalarla anlaşan ünlüler, attıkları tweet'lerle para kazanmaya başladı..

Twitter bu ünlülere para kazandırıyor!..

Reklamın televizyon, radyo ve basılı medyayla sınırlı kalmadığı çağımızda, ünlüler gündem yaratma güçlerini artık sosyal ağlarda da kullanıyor. Dünyada Kim Kardashian, Charlie Sheen, Christiano Ronaldo, Lady Gaga ve 50 Cent gibi isimler Twitter hesaplarını birer ajans aracılığıyla reklam mecrası olarak kullanıyor. Dünyaca ünlü birçok uluslararası marka da, ünlü isimlerin hayranlarına başta Twitter olmak üzere bu ağlarla ulaşıyor. Ünlülerin, sosyal ağ hesaplarını reklam mecrası olarak kullanma trendi sonunda Türkiye’ye de geldi.

KİMSEYİ RAHATSIZ ETMİYOR

Türkiye’de de ilk kez kurulan Celebrity Sosyal Medya Ajansı, ünlülere profesyonel hizmet veriyor. Sosyalstar.com adresi üzerinden hizmet veren ajans, Türkiye’den 40 ünlü isimle markaları bir araya getiriyor. Ama gizlilik nedeniyle bu ünlülerin isimleri açıklanmıyor. Ajans; hem ünlülerin sosyal ağları doğru kullanmasına destek veriyor, hem de doğru projelerle reklam geliri kazanmalarını sağlıyor. Ünlüler, tıpkı televizyonda olduğu gibi sosyal mecralardan da reklam karşılığı bir gelir elde ediyor. Fakat bu yapılırken, ünlünün hayranlarını, yani takipçilerini rahatsız etmeyen bir yaklaşım yürütülüyor.

TWEET BAŞINA 8 BİN $ ALIYOR

Twitter’da 7 milyondan fazla takipçisi olan Amerikalı ünlü TV yıldızı Kim Kardashian, markalarla anlaşmalı olarak attığı her tweet başına 8 bin dolar alıyor. Yaklaşık 3.5 milyon takipçisi olan ünlü oyuncu Lindsay Lohan ise tweet başına yaklaşık 3 bin dolar alıyor. Markalarla anlaşmalı olarak attığı tweet’lerden hatırı sayılır miktarda para kazanan bir başka isim ise Paris Hilton...