Twitter nasıl 'diz çöktü'?

Türkiye'de ofis açmadığı gibi mahkeme kararlarına direnen Twitter, masaya oturdu. Türkiye'ye çifte standart uyguladığı ortaya çıkan şirkete siyasilerden tepki geldi

Twitter nasıl 'diz çöktü'?

Türkiye'de ofis açmamakta direnen, alınan mahkeme kararlarına duyarsız kalan Twitter, avukatı aracılığıyla, mahkeme kararlarına konu hesapların kapatılması için masaya oturdu. Twitter'ın tutumunu değerlendiren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'nin muz cumhuriyeti olmadığını belirterek Twitter'ın diz çöktüğünü söyledi. Edirne Keşan'da konuşan Müezzinoğlu, "Twitter diz çöktü. istiklaline âşık olan bir millet, kendisine tavır koyan kim olursa olsun diz çöktürür. Recep Tayyip Erdoğan da bunu yaptı. Biz muz cumhuriyeti değiliz, hele hele ananas cumhuriyeti hiç değiliz" dedi.

'YASA ÜSTÜ DEĞİL'

BBC Newshour'a konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "Twitter yasağının yarattığı algının farkındayız. Buna rağmen Twitter'ın kendisini yasaların üstünde görmemesi gerekiyor" ifadelerine yer verdi.

DNS ENGELİ DE GELDİ

Twitter'in Türkiye'deki engeli 'Domain Name Server' (DNS) değiştirerek aşılmıştı. Dün sabah saatlerinde kullanıcıların en yaygın DNS adreslerinden olan Google'nin 8.8.8.8. ve 8.8.4.4. şeklindeki DNS sunucuları artık Twitter yasağını aşmak için kullanılamıyor. Siteye giriş için kullanılan diğer DNS adreslerinin de engellenmesi bekleniyor.

SABAH