Twitter'da 'mavi tık' paralı mı oluyor?

Twitter satın alım sürecini tamamlayan Elon Musk, Mavi Tik sahibi kullanıcıları etkileyen bir karar aldı.

Twitter'da 'mavi tık' paralı mı oluyor?

ShiftDelete'ten Mert Can Aka'nın haberine göre Twitter satın alım sürecini tamamlayan Elon Musk ise tam olarak bunu yapıyor. Artık Mavi Tik (onaylanmış hesap) sahipleri aylık ödeme yapacak.

Twitter merkez binasına elinde lavaboyla giren Elon Musk, aslında temizlik yapacağının sinyallerini önceden vermiş oldu. Masasına oturduktan sonraysa ilk işi kıdemli yöneticileri tek tek kovmak oldu. Bunun ardından pek çok kesimin tepkisini çeken kararlar vermeye devam etti.

Şirketin reklam politikalarından platforma girişini engellediği hesaplara kadar bir dizi karar verdi. Öyle ki Twitter üzerinden kendisine yöneltilen video uzunluğuyla ilgili eleştiriye bile yanıt verdi. Yani şu anda tüm vaktini yeni oyuncağına ayırıyor.

Hatta Musk’ın otomotiv sektöründen bazı rakip şirketlerin yöneticileri hesaplarını kapatırken bazıları da önceden anlaşması yapılan reklamları geri çektiğini duyurdu. Yine de Musk’ın aklında para kazanmak için onlarca fikir olduğunu görüyoruz.

Son olarak Twitter Blue abonelik hizmetini ilerletmek istediği bunu da Mavi Tik yani doğrulanmış hesap sahipleri aracılığıyla yapmak istediği iddia edildi.

Zira bu senaryoda onaylı tüm hesapların aylık 4.99 dolar ödemeyi yapması gerekiyor.

Fakat bu gece saatlerinde ortaya çıkan çok daha güçlü bir iddiaya göre Musk’ın planı doğrulanmış hesapları Twitter Blue dışında bırakarak ayrıca faturalandırmak.

Bahsi geçen meblağ ise aylık 19.99 dolar şeklinde.

Twitter karakter ve video uzunluğu sınırı kalkacak mı?

44 milyar dolarlık anlaşma sonrasında Twitter’ın tüm hisselerini satın alan Elon Musk, yakın zamanda şirketin CEO’su olacak. Bir süredir platformda ifade özgürlüğü olması gerektiğine dikkat çeken Musk, ayrıca bazı kalıplaşmış özellikleri de emekliye ayıracak.

Halihazırda Twitter’da atılabilecek en uzun tweet 280 karakterden oluşuyor. Kullanıcılar flood şeklinde birbirine bağlı tweetler atsa bile tek bir tweet’te 280 karakteri geçmek mümkün değil. Ancak Elon Musk’la birlikte bu değişecek gibi duruyor.

Elon Musk, “Karakter sınırlarından kurtulabilir miyiz veya en azından büyük ölçüde genişletebilir miyiz? WeChat’in Twitter’dan daha iyi yanlarından biri” şeklinde bir soruya yanıt olarak, “Kesinlikle” ifadesini kullandı.

Karakter sınırına ek olarak video uzunluğu da artırılacak. Başka bir Twitter kullanıcısı, “Daha uzun videolar yayınlayabilmemiz için izin verilen video uzunluğunu artırma şansımız var mı?” diye sordu ve Musk ise “100” emojisi ile yanıt verdi.

Yine de her iki özelliğin kesin olarak değişeceğini söylemek mümkün. Elon Musk daha önce üyelere özel çeşitli avantajlar sağlayan 5 dolarlık abonelik katmanı Twitter Blue’yu elden geçireceğini de ifade etmişti. Ayrıca Twitter’daki spam/bot hesap sorununu da ele alacak.