Twitter'da "ücretli doğrulama" dönemi başladı

Elon Musk tarafından satın alındıktan sonra kaosa dönen Twitter doğrulama rozeti nihayet yeni bir başlangıç yaptı. 8 dolara sunulan Twitter Blue aboneliğini alan kullanıcılara “orijinal” mavi tik ve ekstra özellikler verilecek.

Twitter'da "ücretli doğrulama" dönemi başladı

ShiftDelete'ten Ömer Dursun'un haberine göre popüler sosyal medya platformu Twitter, yenilenmiş Blue aboneliğini erişime açtı. 

Aylık 8 dolarlık bir abonelik fiyatına sahip olan Blue, abonelere anında hesap doğrulaması veriyor.

Bu, kullanıcı profil adının hemen yanında mavi bir onay işareti gösterileceği anlamına geliyor.

Halihazırda mavi tikli olan, ancak Twitter Blue almayan kullanıcılara ne olacağı ise belirsiz. Twitter Blue ile sunulan diğer özellikler arasında yarı yarıya daha az reklam (orijinal Blue reklamsızdı), daha uzun videolar yayınlama ve özelliklere erken erişim gibi fırsatlar bulunuyor.

Twitter’daki doğrulama durumu oldukça karışık bir hale geldi. Elon Musk’ın açıklamasına göre, şu anda “devlet ve ticari kuruluşlarda” kullanılan ‘Resmi (Official)’ etiketi kaldırıldı. Mavi tik, Blue aboneliğini alan tüm kullanıcılara dağıtılacak.

Musk, “Lütfen Twitter’ın önümüzdeki aylarda birçok aptalca şey yapacağını unutmayın. İşe yarayanı koruyacağız ve işe yaramayan şeyleri değiştireceğiz” şeklinde bir tweet attı.