Uğur Dündar, Ebubekir Şahin'e çağrıda bulundu

Usta gazeteci ve televizyoncu Uğur Dündar RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'e ateş püskürdü: "Öyle aba altından sopa göstermekle bizi ürkütemezsiniz!"

Uğur Dündar, Ebubekir Şahin'e çağrıda bulundu

Uğur Dündar, RTÜK'ün muhalif yayın yapan kanallara verdiği cezalara Demokrasi Arenası programında tepki gösterdi. Dündar, Ebubekir Şahin'e çağrıda bulundu.

 "8 HAFTALIK CEZALANDIRMAYA MARUZ BIRAKMIŞTI"

Uğur Dündar, açıklamasında RTÜK'ün muhalif kanallara verdiği cezaları hatırlattı.

Dündar, "Benim anladığım kadarıyla Sayın Ebubekir Şahin'in başından itibaren bizim programlarımızın toplumdaki yankısının büyük olması, çok büyük izlenme oranlarına sahip bulunması ve kamuoyu oluşturması nedeniyle bize husumet olarak niteleyebileceğim bir yaklaşım içerisinde. Halk Televizyonu'nda ben bu programı yaparken seçimlere kısa bir süre kala 8 haftalık cezalandırmaya maruz bırakmıştı bizi." dedi.

 "BUNUN ADI SANSÜRDÜR, HEDEF GÖSTERMEDİR"

Uğur Dündar, "Bunun adı kendisini yargı yerine koyup hüküm vermektir. Bunun adı sansürdür. Bunun adı örtülü de olsa hedef göstermektir." dedi.

 

UĞUR DÜNDAR'DAN EBUBEKİR ŞAHİN'E ÇAĞRI

Dündar, Ebubekir Şahin'e şu sözlerle çağrıda bulundu:

"Sayın Ebubekir Şahin'e buradan sesleniyorum. Sayın Şahin açıkça, delikanlı gibi, mertçe çıkın:

'Ey Uğur Dündar, biz senin toplum önündeki inandırıcılığından, toplumun sana güvenmesinden, tıoplumun senin ağzından çıkan sözlerden son derece rahatsızız. O nedenle seni ekrandan kesmek istiyoruz.' diyin ben de bırakayım bu işi.

Diyin, yüreğiniz varsa bekliyorum bunu. Sizden korkan sizin gibi olsun. Aba altından sopa göstermekle, sosyal medyada hedef yapmakla bizi ürkütemezsiniz. Bunu biz de yazıyoruz kenara. Biz de notlar alıyoruz. Merak etmeyin.

Gün gelir keser döner sap döner. Bunun hesabı sorulur. Sizin önünüzde yarım asırdır alnı açık habercilik yapan bir yayımcı var. Haddinizi bilin. Sizin adınız RTÜK başkanlık kolktuğundan kalktığınızdan çok kısa bir süre sonra nesilden nesile anlatacaklar.

Hele bu dönemde eğilmediğimiz, kapı kulunuz olmadığımız için toplum bizi unutmayacak."