Uğur Dündar: "O haber bana da geldi ama..."

Duayen gazeteci Uğur Dündar, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu.

Uğur Dündar: "O haber bana da geldi ama..."

Sözcü yazarı Rahmi Turan'ın, Beştepe'de Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüşen ismin CHP'den Muharrem İnce olduğunu açıklamasının ardından, haberin kaynağının kim olduğu konuşulmaya başlandı. Sözcü yazarı ve gazeteci Uğur Dündar aynı ihbarın kendisine de yapıldığını ancak herhangi bir belge sunulmadığı için dikkate almadığını söyledi. "Belgesi olmayan bir haberi yapmak gazetecilik olmaz" diyen Dündar, kaynağın ismini gazetecilik gereği açıklamayacağını da belirtti.

Gazeteci Uğur Dündar, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Beştepe'de Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen CHP’li isimle ilgili kendisine de bilgi verildiğini ifade eden Dündar, “İki gazeteciye daha gitti bu haber denildi. Bana da böyle bir haber geldi. ‘9 Kasım’da Muharrem İnce, Saray’a gitti. Haberimiz kesinlikle doğru’ denildi. Bir kere bu haberin belgesi yok. Belgesi olmayan bir haberi yapmak gazetecilik olmaz. Kaynak ne kadar doğru olursa olsun, yanıltabilir. Burada kaynak da yanıltılmış olabilir. O haberin yaratacağı yankı şudur; Uğur Dündar CHP’yi dizayn mı ediyor? olur. Ben girmem bu haberi, belgesi yok’ dedim” diye konuştu.

"Gazetecilik ahlakı gereği kaynağımı açıklamam"

Gazetecilik ahlakı gereği kaynağını açıklamayacağını vurgulayan Dündar, “Ben bu kaynağı da açıklamam. Gazetecilik ahlakı olarak bunu söyleyemem. Ben böyle bir haberin CHP ve İnce’yi karalamak için yapıldığını düşündüm ve sıcak bakmadım. Kaynağımı da bu konuda uyardım, sen de yanıltılıyor olabilirsin. Ben 50 yıllık bir gazeteci olarak bu haberin tuzak sayılabilecek bir haber olacağını hissettim ve değerlendirmedim” dedi.