Ümit Karan: 'Real Madrid öncesi alarm!'

"Galatasaray-Sivasspor karşılaşması son yıllarda izlediğim en keyifli maçlardan biri oldu. Maçta her şey vardı. Kırmızı kartlar, penaltılar, direkten dönen toplar…"

Ümit Karan: 'Real Madrid öncesi alarm!'

Yüksek tempoda oynanan 90 dakikada maçı güzelleştiren taraf ise Sivasspor’du.

Sivasspor özellikle ilk yarıda müthiş oynadı. O kadar çok yüksek pas yüzdesiyle oynadılar ki bir an Barcelona’yı izliyormuş hissine kapıldım. Uzun zamandır bu kadar iyi pas yapan bir takımı Süper Lig’de görmemiştim. Galatasaraylı futbolcuların, Sivasspor’un bu kadar pas yapmasına izin vermesi kenarda Roberto Mancini’yi de çıldırttı. Galatasaray’ın kendi sahasında rakip takıma bu kadar pas yaptırması normal değil. Eğer bu durum Real Madrid maçında tekrarlanacak olursa, Bernabeu’da büyük sıkıntı yaşanabilir.

Mancini sürpriz bir 11 sahaya sürdü. Drogba’yı kulübede görmek, çok alışık olduğumuz bir durum değildi. İtalyan teknik adam, bu tercihi yaparken herhalde Real Madrid maçını düşündü. Dany’nin sağ bekte, Eboue’nin sağ önde başlaması da ilginç bir tercihti. Ancak ben Eboue’nin önde oynadığı dakikalarda çok faydalı olduğunu gördüm. Çünkü Eboue, özellikle bu sezon sürekli kademe hataları yapıyordu.

İleride Burak-Umut ikilisinin göstereceği performansı merak eden Mancini’nin bu planı Dany’nin kırmızı kartı sonrasında bozuldu. Eboue sağ beke Umut da sağ açık pozisyonuna geçmek zorunda kaldı.

Galatasaray adına kazanılan 3 puan büyük moral oldu. Özellikle Selçuk İnan’ın haftalar sonra bildiğimiz Selçuk İnan gibi oynaması Galatasaray adına başka bir kazanç oldu.
Hakem Halis Özkahya kırmızı kartlarda bana göre biraz ağır kararlar verdi. Ayrıca Eboue’ye dirsek atılan pozisyonda net penaltıyı vermedi. Eboue’nin genellikle kendini yere atmasının da bu kararda etkisi büyüktü.

MAÇIN ADAMI
Selçuk İnan

KIRILMA ANI
Ümit’in kırmızı kartı

ÜMİT KARAN / TÜRKİYE İNTERNET SİTESİ

Konular Spor Haberleri