Ümraniye Cezaevi'nden şok firar!

Ümraniye Cezaevi'nde kalan 3 mahkûm hava boşluğundan yemekhaneye geçip kaçtı. Firara yardım ettiği öne sürülen iki asker yakalandı.

Ümraniye Cezaevi'nden şok firar!

İstanbul Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda dün sabaha karşı 04.00 sıralarında, filmleri aratmayacak bir firar olayı yaşandı. Hırsızlık suçundan cezaevinde bulunan Sacit Meyan (26), Eyüp Muratkan (33) ve Özgür Ürün (23) iddiaya göre firar planı yaptı. İki askeri de kendilerine yardım etmeleri için ikna eden mahkûmlar, dün sabah B13 koğuşundaki tuvaletin demir korkuluklarından birini kesti. Üçünün de hırsızlık çetesi elemanı olduğu iddia edilen üç hükümlü, tuvalet penceresinden geçerek sürüne sürüne jandarmanın çatısına ulaştı. Önceden anlaştıkları iki askerin de yardımıyla çatıdan jandarma yemekhanesine inen mahkûmlar, bir süre burada kaldıktan sonra iki askerin yardımıyla kulelerde nöbet tutan askerlere yakalanmadan gece karanlığında sırra kadem bastı. Sabah saatlerinde koğuşta sayım yapan gardiyanlar firarı fark edince cezaevi ayağa kalktı. Firar nedeniyle cezaevinde hareketli dakikalar yaşandı. Kaçan hırsızlarla aynı koğuşta yatan tüm mahkûmların ve jandarma personelinin ifadesi alındı. Polis, firar üzerine telsiz anonslarından ekiplere, kaçan kişilerin isimlerini bildirdi. Cezaevi savcısı olayla ilgili inceleme başlattı.

TAHLİYESİNE 1.5 AY VARDI

Firara yardım ettikleri gerekçesiyle gözaltına alınan iki asker, tutuklanmaları talebiyle adliyeye sevk edildi. Jandarma ve polis, firari üç mahkûmun izine ulaşmaya çalışıyor. Firarilerden birinin tahliyesine bir buçuk ay kaldığı, diğer ikisinin ise 2020 yılında tahliye edileceği öğrenildi. Öte yandan Sacit Meyan'ın son olarak geçtiğimiz temmuz ayında İzmit ve İstanbul'da lüks otomobilleri çalan bir hırsızlık şebekesinin üyesi olduğu öğrenildi.

GÜLCAN DEMİRCİ - ERDOĞAN YAPIK / SABAH