Umre kafilesiyle aynı uçakta dönen yolcu konuştu!

Umre yolcularıyla birlikte Ankara’dan Samsun’a seyahat eden bir yolcu, alınmayan tedbirleri ve devletin ihmalini gözler önüne serdi. Kafilenin büyük çoğunluğunun maskesiz olduğunu ifade eden M.G. isimli yolcu krizin yönetilemediğini söyledi.

Umre kafilesiyle aynı uçakta dönen yolcu konuştu!

Birgün’den Mustafa Mert Bildircin’in haberine göre kabin ekibinin krizi yönetemediğini söyleyen M.G., “Yakıt alındığını ve Samsun’a dönüleceğini söylediler. Yarım saat daha bekledikten sonra uçuş yapamayacağımız, bekleme salonuna alınacağımız söylendi. Uçağa 03.00’te tekrar alınacağımız, 03.30’da ise harekete geçeceğimiz bildirildi. Bekleme salonu oldukça gergindi. Saat 03.45 gibi uçuşun iptal olduğunu, biletlerimiz iade edilebileceğini ifade ettiler. Bileti, ertesi günkü uçuşa ertelenenlere konaklama ayarlandı ancak o uçakta sadece üç kişilik yer kalmıştı” ifadelerini kullandı.

ÇOĞUNLUĞU MASKESİZDİ

Umre kafilesinde maske takan yalnızca birkaç kişi olduğunu belirten M.G. “Sayılarından tam emin değilim ama çoğunluğun takmadığını söyleyebilirim. Yaşlılardı ve çok öksürüyorlardı. Şirket ya da umre kafilesinden direkt bir açıklama, bilgilendirme gelmedi. Ben ve başka yolcular da durumun üstüne gidince İstanbul’da sağlık kontrollerinin yapıldığını söyledi havayolu şirketi fakat bu kontrolün içeriğinin kocaman bir soru işareti olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

KORONA İHBAR HATTINA ULAŞILAMADI

Korona ihbar hattı olan 184’ü aradığını ancak ulaşamadığını belirten M.G. sözlerini şöyle sürdürdü: “Yolculuk ettiğim arkadaşlarımdan birisi ulaşmış ve yaşadığımız durumu anlatmış. ‘Kaydınız yapıldı, önem sırasına göre sizi arayacaklar. Test yaptırmak istiyorsanız Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurunuz” yanıtını almış. Havaalanına gitmek için evden çıktığım andan itibaren maskeliydim ve ellerimi durmadan temizledim. Şu an içinde evden hiç çıkmadan uyarıları dikkate alıyorum. Sağlık durumum gayet iyi, hiçbir rahatsızlığım ve şikâyetim yok.”