Üniversite inşaatında facia!

Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ek bina inşaatında çatı çöktü. Çökme sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 2'si sağ çıkarıldı, 2 işçinin ise halen göçük altında olduğu öğrenildi.

Üniversite inşaatında facia!
Milliyet'te yer alan habere göre Balıkesir Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nin ek bina inşaatında çatı çöktü. Çökme sonucu 2 işçi hayatını kaybetti, 2'si sağ çıkarıldı, 2 işçinin ise halen göçük altında olduğu öğrenildi. Balıkesir Üniversitesi (BAÜ) Tıp Fakültesi Morfoloji Bölümünün yeni hizmet binasının inşaatında meydana gelen göçüğün altında kalan 5 işçiden 3'ü yaralı olarak kurtarıldı.

Göçük altında olduğu belirtilen 2 işçiyi kurtarma çalışmaları sürüyor.

Alınan bilgiye göre, üç katlı olarak planlanan yapının ikinci katında kolon bağlantıları yapıldığı esnada, henüz belirlenemeyen nedenle göçük meydana geldi. Bu sırada inşaatta çalışan işçiler, göçüğün altında kaldı. 3 işçi arkadaşları tarafından kurtarılırken, 2'si beton kalıpların altında kaldı.

UMKE, AFAD ve itfaiye ekipleri, bölgeye sevk edildi. İşçilerin, göçük altından çıkarılması için yoğun çalışma sürüyor.

Bu arada, olay yerine gelerek yetkililerden bilgi alan Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, olayın daha sıcak olduğunu belirterek, ''İnşaatta göçük meydana gelmiş. Şu anda çok şükür ölüm haberi almadık. 3 yaralımız var, iki kişinin daha göçük altında olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalar sonuçlanınca göreceğiz. İnşallah onlar da kurtulacak''