UNKAPANI'NDA 'ISSIZ ADAM' BEREKETİ

'Issız Adam' yapımcısından sonra, Unkapanı'nın da yüzünü güldürdü. Bir ayda 200 bin nostaljik albüm satıldı, eski plaklar kıymete bindi..

UNKAPANI'NDA 'ISSIZ ADAM' BEREKETİ

Çağan Irmak'ın yönettiği "Issız Adam" filmi çok konuşulduğu kadar çok da kazandırdı. İki milyona yaklaşan gişe rakamıyla yapımcısına yaklaşık dört milyon dolar kazandıran film, eski plakçılardan nostaljik albümlere, çekim mekânından oyuncuların fiyatına kadar herkese yaradı. Nostaljik şarkıları plaklardan gün ışığına çıkaran Hakan Eren, yıllardır görmediği ilgiyi filmden sonra görmeye başladı. Filmin müzik direktörlüğünü yapan Eren, son bir ayda 30 TV programına konuk oldu. Nostaljik şarkılardan derlediği "Bir Zamanlar" adlı albümler en fazla iki bin adet satarken, geçen hafta çıkardığı albüm dört kat daha fazla sattı.

MERHUM DİKMEN YILIN SANATÇISI!

Filmin Ayla Dikmen, Nil Burak gibi sanatçılara ait şarkılardan oluşan albümü, 100 bin satış rakamını aştı. Ayla Dikmen'in eski şarkılarından iki yıl önce çıkarılan albümü 10 bin satarken, sadece son 20 günde 40 bin satarak günümüz ünlülerini geride bıraktı. Albüm, dijital satış platformunda ise bir numaradan inmiyor. Dikmen 18 yıl önce vefat etti ama Star televizyonu onu yılın sanatçısı seçti. "Issız Adam" sayesinde Nil Burak da tam anlamıyla yeniden doğdu. 40 kez TV programlarına konuk olarak katıldı; sadece Seda Sayan'ın programına üç kez konuk oldu. Burak, "Çağan Irmak'a teşekkür ediyorum bizim şarkılarımızı gençlere tanıttığı için. 32 yıldır sahnelerdeyim. Demek ki klasikleşen sanatçılardan olmuşuz ki unutulmadık" dedi.

Bülent İpek /Sabah