Üstün Dökmen'den 'orman yangını' isyanı!

Ünlü psikolog Prof. Dr. Üstün Dökmen’in son yangınlarla ilgili çektiği video sosyal medyada gündem oldu.

Üstün Dökmen'den 'orman yangını' isyanı!

MedyaRadar'ın haberine göre psikolog ve yazar Prof. Dr. Üstün Dökmen, günlerdir süren orman yangınlarına ilişkin dikkat çeken bir video yayımladı.

VİDEOYU İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!..

Prof. Dr. Üstün Dökmen, yangın söndürme çalışmalarıyla ilgili gelen farklı açıklamaları değerlendirerek “Ülkem yanıyor ve ben kendimi çaresiz, aciz ve çok cahil hissediyorum. Birisi diyor ki uçağımız yok. Diğeri diyor ki var olmaz olur mu Ne olup bittiğin anlamış değilim siz anladınız mı?” ifadelerini kullandı.

 “BÖYLE SAÇMALIK OLUR MU”

Yangınlar sürerken ağaç dikme kampanyası düzenlemesini eleştiren Prof. Dökmen, kampanyayı “Vatandaşın gazını alma” olarak yorumlayıp şunları söyledi:

“Yangın sürüyor hala bitmedi. Hemen diyorlar ki ağaç dikelim, TEMA’ya bağış yapalım. Allah aşkına bu beni iyicene yüzüyor. Bir teşbihte bulunacağım. Adamcağızın çocuğu ölüm döşeğinde. Ölmek üzere. Yanındakiler diyor ki, ‘Hemen yeni bir çocuk yapın. Hemen yapın’. Böyle saçmalık olur mu.

İnsan cenazesi olunca günlerce bunun yasını tutar. Daha yasımız bitmeden hemen yeni bir çocuk yapacağız.

Kardeşim sen birinci çocuğun neden öldüğünü anladın mı? Sen o çocuğun da ölümüne sebep olursun.”

“SİZ DE BU G-Ö-T VARKEN SİZ DAHA ÇOK…”

“Bir hikaye anlatmak istiyorum” diyen Üstün Dökmen şunları anlattı:

“İçinde kaba olacak kelimler var. Ama affınıza sığınıyorum. Anne ve baba kuşlar var. Yavrularına diyor ki hadi kalkın başka bir yuvaya gidelim. Bu yuva boklandı. Yavrular diyor ki anne baba siz de bu g-ö-t varken siz daha çok bu yuvayı boklatırsınız. Bu yangın neden çıktı anlamadan para toplayıp yeni orman yapmanın anlamı var mı. Yeni ağaç dikmek yerine kafayı düzeltmek gerek.”