Uyanık Genel Müdür haberden önce borsada hisse aldı!

SPK, borsada bir şirket genel müdürüne, insider trading yani içerden bilgi ticareti yaptığı gerekçesiyle para cezası verdi. Şirket patronu haberi borsaya göndermeden alım yapmış.

Uyanık Genel Müdür haberden önce borsada hisse aldı!

Paramedya'nın haberine göre Sermaye Piyasası Kurulu bülteninde ilginç bir para cezası dikkat çekti. Bugüne kadar bir çok oyuncu tarafından manipülatif hareketler yapılan Anel Elektrik şirketi ile ilgili SPK bu kez şirket eski genel müdürüne  ceza verdi. 

SPK'nın haftalık bülteninde , "Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ANELT) pay piyasasında gerçekleştirilen işlemler ile ilgili olarak yapılan inceleme sonucunda, aşağıdaki tabloda yer alan idari para cezalarının uygulanmasına karar verilmiştir." dedildi.

Bu karara göre, şirketin bir dönem genel müdürlük görevinde bulunan Mustafa PARAPAN'a ve görev yaptığı şirketin iştiraklerine para cezası verdi. 

SPK, Mustafa PARAPAN'a  610 bin lira ceza verirken Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş.ve Investco Holding A.Ş.'ye de 651 biner lira ceza verdi.

İSTİFA ETTİ

İçerden bilgi edinme suçlaması nedeni ile ceza alan Mustafa PARAPAN  olaydan hemen sonra Anel'deki görevinden istifa etti.

******

TEKZİP METNİDİR


16 Ekim 2020 tarihinde https://www.sacitaslan.com/uyanik-genel-mudur-haberden-once-borsada-hisse-aldi-haberi-523021  URL adresinde yayınlamış olduğunuz “Uyanık Genel Müdür Haberden önce borsada hisse aldı” başlıklı yazı, gerçekle alakası olmayan ve kişilik haklarına ihlal niteliği taşıyan beyanlar içermektedir. Öncelikle belirtmek isteriz ki, müvekkil Mustafa Parapan haberde bahsedildiğinin aksine “Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş.” (ANELT) unvanlı şirkette hiç çalışmamış, farklı bir tüzel kişilik olan ve borsada ayrıca işlem gören “ANEL ELEKTRİK PROJE TAAHHÜT VE TİCARET A.Ş.” (ANELE) bünyesinde istihdam edilmiştir. Yine haberde iddia edildiğinin aksine müvekkil Genel Müdür olarak değil, Genel Müdür Yardımcısı sıfatıyla görevini ifa etmiştir. Bununla birlikte Müvekkil, 31.03.2020 tarihi itibariyle istifa etmiş olup, habere konu hisse alımı da bu tarihten sonra gerçekleşmiş, yine SPK kararı da daha sonraki bir tarihte gündeme gelmiştir. Kısacası ilgili haber yazısında belirtildiği gibi müvekkilin istifası ile SPK kararının herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır. Ayrıca ilgili yazıda yer verildiği şekilde müvekkilin; Anel Telekomünikasyon Elektronik Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş., Verusaturk Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve Investco Holding A.Ş. ile herhangi bir bağlantısı bulunmamakta olup yapılan haber tamamen gerçek dışıdır. İlgili yazıda bahsi geçen konu ile ilgili herhangi bir kesinleşmiş Mahkeme kararı olmayıp, yargılama ve itiraz süreçleri devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur. 21.10.2020

 MUSTAFA PARAPAN 

Vekili

Av. YAPRAK YILMAZ

Konular Mustafa Parapan