Uyuşturucu baronunu da dolandırdılar

‘Bataklık Operasyonu’nda ilginç bir dolandırıcılık iddiası yer aldı. Uyuşturucu baronlarından Halil Arslantaş, uçak bileti satan Mahmut Yücel’in kendisini 42 milyon lira dolandırdığını söyledi.

Uyuşturucu baronunu da dolandırdılar

Gazete Duvar'ın haberine göre uyuşturucudan elde edilen paraların aklanmasına yönelik yapılan ‘Bataklık Operasyonu’ davasında, uyuşturucu baronları Çetin Gönen ve Nejat Daş kadar kritik bir isim daha bulunuyor; Halil Arslantaş. Ankara Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen 73 sanıklı davanın sanıklarından Arslantaş hakkında, Belçika’da yakalanan 8 ton kokain nedeniyle Avrupa genelinde tutuklama kararı bulunuyor.

Uyuşturucu baronunu da dolandırdılar

Halil Arslantaş (üstte)


Arslantaş, bu nedenle Ekim 2012’de Türkiye’ye kaçtı. Uyuşturucudan elde ettiği milyonlarca euro ile onlarca gayrimenkul alan Arslantaş, 80 dairelik Arslantaş Towers'ın yanısıra kat karşılığı inşa edilen 360 daireli Zeugma Residence adlı site yaptı. Bir süre önce vefat eden anne-babası adına da on milyonlarca liralık gayrimenkul aldı.

KONUŞMA KAYITLARINI ATTI

Etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirten Arslantaş, Çetin Gören’in uyuşturucu sevkiyatlarıyla ilgili bilgi verdikten sonra ifadesinin önemli bir bölümünü Mahmut Yücel isimli bir kişiye ayırdı. Yücel, İstanbul Üsküdar’a bulunan bir seyahat acentesi sahibi. Yücel de tutuklu sanıklar arasında. Uçak bileti satan acentenin sahibi olan Yücel ile Arslantaş’ın yolu 2013’te kesişti. Yücel, Gaziantep’de emlakçılık yapan ve hakkında takipsizlik kararı verilen ağabeyi İ. H. Yücel vasıtası ile Arslantaş'la tanıştı. İkili arasındaki ilişki zaman içinde yoğunlaştı.

YÜCEL KENDİSİNİ DEVLETLE İLİŞKİLİ BİRİ OLARAK TANITTI

Yücel kendisini, devlet için önemli görevler üstelenen bir birim ile ilişkili biri olarak tanıttı. Temasta olduğu askeri kişilerle olan fotoğraflarını Arslantaş'la paylaşan Yücel bir süre sonra, “Biz Türkiye’de herkesi dinleyebiliyoruz” dedi. Arslantaş, söylenenlere başlangıçta inanmadı. Yücel bu kez, Arslantaş’ın kardeşi S. ve çalışanı A. Ö. ile 3 gün önceki konuşmasının kaydını kendisine attı. Arslantaş, telefon görüşme kaydını dinleyince şaşkınlık geçirdi. Ancak durum çok sonra anlaşıldı. Yücel’in, Arslantaş’a attığı kayıtları, bir yazılım sayesinde elde ettiği anlaşıldı.

Uyuşturucu baronunu da dolandırdılar - Resim : 2

Arslantaş, Türkiye'ye geldikten sonra 360 daireli Zeugma Residence sitesinin de sahibi...

'PARAN GÜVENCEDE' DEDİ

Arslantaş’ı, kritik görevde biri olduğuna inandıran Yücel bu kez “Ben senin adına uygun fiyata gayrimenkul alabilirim. Sen bana peyder pey para gönder. Devletin ihale ile sattığı mülkler oluyor. Senin adına alırım. Paran devlet güvencesinde” dedi. Arslantaş, MASAK raporlarına göre de Yücel’e parçalar halinde banka yoluyla 42 milyon lira gönderdi. Yücel, Arslantaş’ı zaman zaman İstanbul’a çağırarak aldığını söylediği gayrimenkulleri gösterdi.

SALTANAT KURDU, ÇOK SAYIDA EV VE OTOMOBİL ALDI

Yücel, Arslantaş’tan gelen yüklü miktardaki paralarla hem kendisine hem ailesine çok sayıda otomobil ve ev aldı. Dava dosyasına göre Yücel, kız kardeşleri Ş. Yücel ve Y. Yücel’e Ankara Eryaman’da bir ev, yine kardeşi Ö. Yücel’e Didim’de bir ev, emlakçılık yapan kardeşi İ. H. Yücel’e Mercedes E220, kendisine 1 Audi A8, 1 Audi 6, 1 Mercedes S350 ve 1 BMW X3 aldı. Babası Ş. Yücel’e Audi A6 alan Yücel, eşine ise Range Rower marka cip ile 50 bin dolar değerinde Bulgari marka saat ve 1,5 milyon liralık ziynet eşyası hediye etti. Yücel ayrıca, Çekmekey’de bir daire Üsküdar Altunizade’de ise bir daire satın aldı.

YÜCEL: "BANA 50 MİLYON LİRA GÖNDERDİ"

Arslantaş’tan para aldığını kabul eden Mahmut Yücel ifadesinde şunları söyledi: “Ben bu parayı o plazayı almak amacıyla Halil Arslantaş için biriktirdim. Parayı biraz savurgan harcadığı için kendisinden bir gayrimenkul sattığında parasını hemen bana göndermesini istiyordum. Hatta bazen parasız kaldığı zamanlar da oluyordu. Bunun üzerine ben tekrar şahsa para gönderiyordum. Halil Arslantaş bana 2016 yılından beri toplamda en az 50 milyon civarı para göndermiştir. Bütün bu paralı bana göndermesinin sebebi benim İstanbul’da gayrimenkul almam içindir. Benim adıma kayıtlı olan şirketten şu anda korona virüsü dolasıyla herhangi bir gelirim yoktur. Ancak normal zamanda aylık gelirim 20 bin TL civarıdır.” 

GÖZALTINDA GÖRÜNCE ANLADIM

79 sayfalık ifadesinde 'FETÖ'ye yüklü miktarda 'himmet' verdiğini belirten Halil Arslantaş, Bataklık Operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra Ankara’ya getirildiğini belirterek şunları söyledi: “Gözaltında Mahmut Yücel ve abisi İ. H. Yücel’in de olduğunu gördüm. Yücel’in tıpkı cemaatin yani FETÖ’nün yaptığı gibi beni kandırdığını düşündüm. Çünkü bana anlattığı gibi bir devlet adamı olsaydı burada olmayacağını düşünerek kandırıldığımı anladım. Mahmut Yücel’in benden aldığı paraları faize yatırarak kendisine bir saltanat kurduğunu avukatım H. E. aracılığıyla bir kez daha öğrenmiş oldum.”

MAHKEME TEDBİR KARARI VERDİ

İfade işlemi sonrası Mahmut Yücel hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçlaması ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu. Savcılık, Yücel’in ek ifadesini aldı. ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla da hakkında tutuklama kararı verilen Yücel’e bir de 40 milyon liralık icra takibi başlatıldı. Yücel’in, kendisi ve ailesi adına aldığı otomobil ve evlere de tedbir konuldu.

Kaynak: https://www.gazeteduvar.com.tr/uyusturucu-baronunu-da-dolandirdilar-haber-1532923