Uzman isim uyardı: "Hatırlatma dozu olmayanlar yoğun bakımda"

Temmuz ayının son haftasında Türkiye'de her gün ortalama 48 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Yoğun bakımlarda doluluk oranı yüzde 90'lara ulaştı.

Uzman isim uyardı: "Hatırlatma dozu olmayanlar yoğun bakımda"

Akşam Gazetesi'nin haberine göre koronavirüs tehlikesi yeniden kapıda... Virüs her geçen gün yayılım hızını artırıyor. Birçok hastanenin yoğun bakım üniteleri doldu, yeni üniteler açılmaya başlandı.

Risk grubu ise yaşlı, hatırlatma dozunu yaptırmayanlar, kronik rahatsızlığı olanlar.

Türk Yoğun Bakım Derneği Başkanı Prof. Dr. Oktay Demirkıran herkesin yeniden maske kullanmasını istedi. Demirkıran, hastanelerde yoğun bakım doluluk oranlarının arttığına dikkat çekerek, "Artık yine daha fazla ünite açarak daha öncekileri genişletmek suretiyle yoğun bakımlarda yatak açılmaya çalışılıyor. Bazı hastanelerdeki yoğun bakım doluluk oranları yüzde 80-90'lara ulaştı." şeklinde konuştu.

Kovid vakalarının azalmasıyla birkaç ay önce yoğun bakımlardaki doluluk oranının sıfır olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Demirkıran, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde şu an yoğun bakımımızın tamamı dolu" dedi.

Yoğun bakıma gelen virüslü hastalarla ilgili de Demirkıran şunları söyledi: "Bu hastaların hatırlatma dozlarını yaptırmadıklarını görüyoruz. Yine yandaş hastalığı olanlar, kanser hastalığı olanlar, sonbaharla birlikte diğer viral hastalıkların da ortaya çıkması yoğun bakımlardaki hasta sayısını daha da artıracaktır."

Demirkıran, kalabalık alanlarda maske takılmasını önerdi.