Vali Ali Yerlikaya’dan Ayasofya açıklaması

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu" ifadelerini kullandı.

Vali Ali Yerlikaya’dan Ayasofya açıklaması

Sözcü Gazetesi'nin haberine göre Danıştay kararı ile müzeden camiye çevrilen Ayasofya Camii’ne vatandaşların akını sürüyor. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya kalabalığa dikkat çekerek “Ayasofya Camii çevresinde belirlenen namaz kılma alanlarımızın tamamı doldu. Salgın nedeniyle bu alanlara misafir girişlerimiz durduruldu.” ifadelerini kullandı.

SEFERLER DURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun da Ayasofya'da oluşan kalabalık görüntülerinin ardından izdihamı önlemek amacıyla Valilik organizasyonuyla bazı seferlerin durdurulduğunu açıkladı.

Ongun, “Ayasofya-i Kebir Camii'ndeki Cuma Namazı'ndaki izdihamı önlemek için, Valilik koordinasyonuyla Bağcılar-Kabataş Tramvayı'nın Kabataş-Eminönü seferleri durdurulmuş, Bağcılar-Zeytinburnu ve Çapa-Akşemsettin arası çalışmakta. Haliç ve Şehzadebaşı metro istasyonları da kapatılmıştır” dedi.