Vefatından iki yıl sonra icra geldi!

İstanbul Ataşehir'de bir firma sahibi olan Sadık Alpanay, geçtiğimiz yıllarda hayatını kaybetmişti.

Vefatından iki yıl sonra icra geldi!

Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman Demir'in haberine göre Haluk B. isimli şahıs, Alpanay firmasına ait araçların park edildiği otoparkın işletmecisiydi. İddiaya göre Haluk B., 2019 yılında ölen Alpanay'ın kendisine birikmiş otopark ücreti olduğundan bahisle 40 bin liralık icra takibi başlattı. İstanbul İcra Müdürlüğüne başvuran Harun B., Sadık Alpanay'ın maaşına ve gayrimenkullerine haciz göndermek istedi. İcra müdürü talep sonrası Sadık Alpanay hakkında başlatılan icra takibini kabul ederek gayrimenkullerine haciz koyup, tebligat çıkarttı.

TEREKE TAVSİYESİNE RAĞMEN İŞLEME DEVAM ETMİŞ

Bu arada evine tebligat gelen Alpanay ailesi büyük bir şok yaşadı. Çünkü hakkında icra takibi başlatılan Sadık Alpanay hayatını kaybetmiş ve genç adamın tereke tavsiyesinde yapılmıştı.

Tebligatın kendisine yanlışlıkla geldiğini düşünen Alpanay'ın eşi ise durumu önemsemedi.

ÖLEN KİŞİNİN ARACINI SATIŞA ÇIKARMIŞLAR

Bir süre sonra Alpanay ailesinin kullandığı araç trafik çevirmesine takıldı. Oğlunun kullandığı araç üzerinde haciz olduğu gerekçesiyle yediemin otoparkına çekildi. Araç üzerinde babasının borcu nedeniyle haciz olduğunu öğrenen genç adam savcılığa başvurdu. Yürütülen soruşturmada başlatılan icra takibinin Sadık Alpanay adına olduğu sistemde Alpanay'ın ölü olarak uyarı vermesine rağmen icra talebini devam ettirip mallarına haciz konulduğunu hatta ölen kişi adına çıkan tebligatın, yine ölen kişi tarafından tebliğ alındığı belirlendi.

ÖLEN ADAMA İCRA ŞOKU

Yürütülen soruşturmada haciz ve satış talep edilen aracın rehin alındıktan sonra kıymet takdiri yapıldığı ve satışa hazırlandığı ortaya çıktı. Savcılık ölen kişiye icra talebinde bulunup onay veren icra müdürü ve sorumlular hakkında soruşturma başlattı. Görevli icra memuru hakkında, dava açıldı. Hazırlanan iddianamede, İcra müdürünün görevinin gereği gibi davranmayarak, ölen vatandaşa icra takibi başlatıp, takibin kesinleşmiş gibi gösterip bir de mallarına haciz konmasına neden olduğu anlatıldı.

Konular vefat icra haciz