Vitor Pereira İstanbul'a geldi!

Fenerbahçe Sportif Direktörü Terraneo, Yunanistan'da ikna ettiği Portekizli teknik adamı Olympiakos ile sözleşmesini feshi sonrası resmi imzayı atması için getirdi.

Vitor Pereira İstanbul'a geldi!
Sabah'tan Volkan Demir ve Uğur Karakullukçu'nun haberine göre Fenerbahçe teknik direktör arayışında mutlu sona ulaştı…

Onlarca aday arasından tercihini Vitor Pereira yönünde kullanan sarı-lacivertliler, tarihi bir operasyona imza attı. Pereira'yı ikna için üç gündür Yunanistan'da bulunan sportif direktör Guiliano Terraneo, şampiyonluğa taşıdığı Olympiakos ile yolları ayırma kararı alan Portekizli teknik adam ile anlaştı. Ne var ki süreç; Yunan ekibinin Pereira ile yolları ayırmaya yanaşmaması üzerine düne sarktı...

PORTO VE OLYMPİAKOS İLE ŞAMPİYON OLDU

Nihayet dün Olympiakos yönetimi ile yüz yüze görüşme fırsatı bulan Pereira, Yunan idarecileri ikna etti. Pereira, gündüz saatlerinde Olympiakos Kulübü ile sözleşmesini feshettikten sonra Terraneo ile birlikte İstanbul'un yolunu tuttu. Havaalanından Paper Moon Restoran'a geçerek Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşları ile tanışan Pereira, geceyi ise Wyndham Kalamış Marina Otel'de geçirdi. İki yıllık mukavele ve senelik iki milyon Euro ücret konusunda mutabık kalınan Pereira'nın, bugün resmi imzayı atması bekleniyor. Perreira, Porto'yu iki, Olympiakos'u ise bir kez zirveye taşıdı.

BİTİRME TEZİ BARÇA

Futbolculuk kariyerinde istediğini bulamasa da antrenörlük kariyerine Porto Üniversitesi'nde verdiği "Barcelona'nın oyun stili" teziyle okul ikincisi olarak başlayan Vitor Pereira, uzun yıllar altyapılarda görev yaptı. Porto U-18 takımını çalıştırdıktan sonra Ağustos 2008'de İkinci Lig ekibi Santa Clara'nın başına geçen Pereira, iki yılın ardından Andre Villas-Boas'ın yardımcısı olarak Porto'ya döndü. Villas- Boas'ın Chelsea'ye transferi sonrası başkan Pinto da Costa, onun koltuğunu Vitor Pereira'ya emanet etti.

ÖN ALANDA BASKI VE TOPA HAKİMİYET

Ön alanda yaptırdığı yoğun pres ve topla oynayarak maçı kontrol etme isteğiyle tanınan Pereira, hücum ağırlıklı strateji belirleyen, detaycı bir çalışma stiline sahip. Jose Mourinho, Andre Villas Boas gibi fenomen çalıştırıcılar sonrası Porto taraftarlarınca çok benimsenmeyen Pereira, zaman zaman sinirli çıkışlarıyla da tanınıyor. Olympiakos'ta biraz savunma odaklı oynattığı konusunda eleştirilse de bir Barcelona hayranı olduğu bilinen Pereira'nın Fenerbahçe'yi daha hücumcu bir takım haline getirmesi bekleniyor. 
Konular Spor Haberleri