Vücut geliştirmeci saldırganlardan şaşırtan ifadeler

İzmir Konak’ta 1 kişinin ölümüyle sonuçlanan yol verme kavgasında yeni bilgilere ulaşıldı. Zanlılardan B.N, polise verdiği ifadede Alican Karatosun’a vurduklarını ancak hayatını kaybeden Gürcan Karatosun’a dokunmadıklarını söyledi.

Vücut geliştirmeci saldırganlardan şaşırtan ifadeler

İzmir'in Konak ilçesinde yol verme meselesi yüzünden çıkan kavga sırasında hayatını kaybeden Gürcan Karatosun (57) önceki gün gözyaşları içinde toprağa verildi. Olayla ilgili zanlılar B.N. ve R.Ç. ise sevk edildikleri Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. Yeni Asır Gazetesi, diğer araç sürücüsü olan ve kavgaya karışan zanlı B.N'nin ifadesine ulaştı.

ALKOLLÜ DEĞİLDİK

İfadesinde karşı tarafın aşırı alkollü olduğunu ve ellerinde bira şişesi olduğunu belirterek Alican Karatosun'a vurduğunu kabul eden B.N, babası Gürcan Karatosun'a ise hiç bir şekilde vurmadıklarını söyledi. Olayın meydana geldiği saatlerde alkollü olmadıklarını söyleyen B.N, Yeşildere Yolu'nda seyir halinde oldukları sırada arkalarından gelen bir aracın sürekli selektör yaparak yol istediğini anlattı. Bunun üzerine arkadan gelen araca içinde hasta olduğu düşüncesiyle yol verdiğini ifade eden B.N, Üçyol ayrımında Alican Karatosun'un aracı yol kenarına çekerek durduğunu söyledi. Kendisinin de 5-6 metre geride aracı yol kenarına çekerek durduğunu anlatan B.N, "Araçtan indikten sonra aramızda tartışma başladı. Bize bira şişeleriyle üzerimize doğru gelerek vurmak istediler. Biz de savunmak için kendisine vurduk" dedi.

KONTROL ETTİM

Kavga esnasında Alican Karatosun'un 'Babam düştü' diye bağırdığını anlatan B.N, "Dönüp baktığımda aracın sağ tarafında yani kaldırım üzerinde sırt üstü yatan bir şahıs gördüm. Yanına yaklaştım, yerde olduğu halde elinde bira şişesi vardı ve hırıltılı nefes alıyordu. Kendisini yan yatırarak elimi ağzına sokarak dilini kontrol ettim. Hemen ambulansı aramalarını istedim. Yüzünü yıkadım. Kesinlik yaşlı adama vurmadım. Darp etmedim. Arkadaşlarım da bu şahsa vurmadı" şeklinde ifade verdiği öğrenildi. B.N'nin avukatları da Gürcan Karatosun'un darp sonucu ölmediğinin otopsi raporları ve MOBESE kayıtları incelendiğinde ortaya çıkacağını ifade etti.

'TRAFİKTE ÖFKEYE HAYIR KAMPANYASI BAŞLASIN'

Trafikte yaşanan kavgaların artık bir son bulmasını ve "Trafikte Öfke Kampanyası" başlatılmasını isteyen Gürcan Karatosun'un eşi Meryem Karatosun, "Trafikte her gün insanlar yol verme kavgalarında mağduriyet yaşıyor. Bu sorun yüzünden kavgalar çıkıyor insanlar ölüyor yaralanıyor. Bu olaylar yüzünden ben eşimi kaybettim. Başkan Gürcan'lar ölmesin" diye konuştu.