Wikileaks'ta şok gerçekler

Amerikalı asker Bradley Manning’in eşcinsel olduğu için ABD ordusuna ait gizli belgeleri Wikileaks internet sitesine sızdırdığı öne sürüldü.

Wikileaks'ta şok gerçekler

Amerikan ordusunun Afganistan ve Irak’ta işlediği suçları, yaptığı hataları gösteren gizli yazışmaları Wikileaks’e sızdıran Amerikalı asker Bradley Manning’in eşcinsel olduğu için bu suçu işlediği belirtildi. Bu gerekçeyi, Maryland Eyaleti’ndeki Fort Meade Üssü’nde ön duruşmaları yapılanManning’in avukatları öne sürdü. Avukatların savunmasına göre, “eşcinsel düşmanı” bir çevrede askerlik yapan Manning’in cinsel tercihi, belgeleri Wikileaks’e sızdırmasına neden oldu.Manning’in belgeleri sızdırmadan önce, Bağdat’taki komutanlarından birine mektup yazarak ‘cinsel kimliği’ nedeniyle yaşadığı sorunları da aktardığı belirtildi. Manning, bir kadın gibi giyindiğini gösteren bir fotoğrafını da yine aynı komutana gönderdi.

‘GAY OLDUĞUNU  BİLİYORDUK’

Askeri soruşturmayı yürüten tanıklardan Toni Grahamise “Eşcinsel olduğunu biliyorduk” dedi.

Duruşmaya çağrılan başka tanıklar da Manning’in “gay” olduğunu bildiklerini ifade etti. Hazine Bakanlığı’nda Özel ajan olan Tony Battencourt, “Tepedeki yetkili ben olsam farklı davranırdım” diyerek, Manning’in Bağdat’a gönderilmesinin yanlış olduğunu ima etti.

Duruşmalara askeri giysi ile gelen ve notlar aldığı dikkat çeken Bradley Manning 19 aydır tutuklu bulunuyor. 100 kadar protestocu, duruşmaların yapıldığı askeri üssün dışında “Manning’e özgürlük” gösterileri yaptı. “Devlette şeffaflık” savunucusu olan bu protestocular Manning’in bir kahraman olduğunu öne sürüyor.