Yaban mersiniyle genç kalın

Cildimizin genç ve sağlıklı gözükmesi için hem içeriden hem dışarıdan düzenli olarak beslenmemiz gerektiğini artık hepimiz biliyoruz.

Yaban mersiniyle genç kalın

Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Bu hafta sizlere cildinizde farklılık yaratacak yaban mersininden biraz bahsetmek istiyorum. Yaban mersininin cilt üzerindeki etkileri nedir?

Yaban mersini vitamin ve mineraller bakımından zengin olduğu için tüm vücut sağlığında olduğu gibi cilt sağlığında da çok önemli bir yere sahiptir. Bu bakımdan tüm dünyadaki cilt bakımı ve yaşlanma karşıtı ürünlerin pek çoğunun içeriğinde yaban mersini bulunur. Zira cildin hormon ve renk dengesini korur. Bu sayede ciltte sivilce, akne ve renk değişimleri, dengesizlikleri oluşumu önlenir.

CİLDİ BESLEYEN MASKE

Malzemeler

2 yemek kaşığı bal

Yarım kâse yaban mersini

1 çay kaşığı şeker

Hazırlanışı

Yaban mersinini eziniz. Bir kâseye alınız. Şeker ve balı da ekleyip karıştırınız. Daha sonra temiz cildinize bu maskeye güzelce yayınız. Avuç içinizle hafifçe masaj yapınız ve 15 dakika bekletiniz. Daha sonra ılık suyla yıkayınız. Cildinizdeki etkiyi anında göreceksiniz.

YABAN MERSİNİ, YAŞLANMA KARŞITIDIR!

İlerleyen yaş, sağlıksız beslenme ve yaşam koşulları ne yazık ki, yaşlanmaya yol açmakta, bunun fiziksel görüntümüzdeki yansıması hiç de hoş olmamaktadır. İşte yaban mersininin bizi yaşlandıran, hücrelerimize hasar veren serbest radikallerle savaştığı, onları yok ettiği düşünüldüğünde yaşlanma karşıtı bir besin olduğunu söylemek mümkündür. İçeriğinde bulunan antioksidanlar, başta C vitamini olmak üzere diğer vitaminler; vücudumuzda hücre yenilenmesinin hızlanmasına, yaşlılık lekelerinin, kırışıklıklarının, katarak, osteoporoz gibi hastalıkların, saç dökülmesi sorunlarının önüne geçmeye yardımcıdır. Özellikle zihinsel fonksiyonları desteklediği için beynimizin, düşünce yapımızın, hafızamızın yaşlanmasına izin vermez ve bizi çağımızın yaşlılık hastalığı olan Alzheimer’dan korur.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi