Yağmur Ün: "Oyunculuk hayatımın bir parçası gibi"

‘Haziran Gecesi’, ‘Elde Var Hayat’, ‘Kırgın Çiçekler’ gibi pek çok yapımda rol alan Yağmur Ün, ‘Söz’ dizisine dahil oldu. Oyuncu, "Su" karakterini canlandırıyor.

Yağmur Ün: "Oyunculuk hayatımın bir parçası gibi"
Akşam Gazetesi'nden Bilgen Bülbül'ün röportajı...

‘Söz’ dizisinde canlandırdığınız Su karakteriyle örtüşen taraflarınız var mı?


Su’nun yeri bende de çok ayrı. Çok ortak yönlerim var onunla.

Feyzullah karakterini canlandıran Aytaç Şaşmaz ile de sevilen bir çift oldunuz. Normal hayatta da iyi anlaşıyor musunuz?

Partner olmak ekip işidir. Harika bir kalemden dökülüp, harika bir rejiyle bizimle birlikte beden buluyor. Aytaç da işini her şeyden üstün tutuyor. Çok büyük sevgi ve saygıyla işini yapan bir oyuncu... Özellikle her konuda fikir alışverişi yapabileceğim biri. Enerjimiz çok çabuk tuttu. Böylelikle birçok şeye 1-0 önde başladık. Bu da izleyiciye geçti. Ben de çok seviyorum Feysu’yu.

‘Haziran Gecesi’, ‘Elde Var Hayat’, ‘Kırgın Çiçekler’ gibi pek çok dizide rol aldınız. Oyuncu olmaya nasıl karar verdiniz?

Oyuncu olmaya karar verdiğim bir dönem hatırlamıyorum. Çünkü oyunculuk her dönemde hayatımın bir parçası oldu. Fakat şöyle diyebilirim ki, iyi ki benim için hayat böyle akmış ve iyi ki ben bu işi yapıyorum.

Yaşınız çok genç. Sektörde zorlandığınız oldu mu?

Geçmişte yaşları ve meslek tecrübeleri yüksek insanlarla çalıştığım için şimdilerde çok artısını görüyorum. İlk başta işime ve devamında işimin içindeki her varlığa önce saygı duymayı öğrendim. Sanırım hayatım boyunca en hassas noktam bu olacak. Şansımdır ki; bir zorluk yaşamadım. Hiçbir zaman sihirli değnekler yoktu. Fakat hep inanarak ve şükrederek çıktım her yola.

YÜKSEK İHTİMALLE ÖĞRETMENDİM

Oyunculukla ilgili hayalleriniz, hedefleriniz neler?


Son nefesime kadar kalbimdeki heyecanla, insanların kalbine dokunabilmek…

Oyuncu olmasaydınız ne olmak isterdiniz?

Yüksek ihtimalle öğretmen olurdum.

O tutku hâlâ ilk günkü gibi devam ediyor

Birinci sezondan üçüncü sezona kadar ‘Söz’ ün içindeki o tutku hâlâ ilk günkü gibi devam ediyor. Her senaryo geldiğinde heyecanla okunması, her sahneye her gün A’dan Z’ye son derece yüksek bir motivasyonla çıkılması, her pazartesi hepimizin pür dikkat kesilmesi, sanırım her şeyi çok net açıklıyor. Kısacası aile olmak...

Sanal âlemde planlı değilim

Kendinizi aktif bir sosyal medya kullanıcısı olarak tanımlar mısınız?


3-4 yıla kadar çok aktif sayılmazdım. Son yıllarda özellikle Instagram‘da Twitter ve Facebook’tan açık ara önde- aktif olarak varım. Tek bir hedefe bağlı planlı olarak kullanmıyorum.
Konular Röportaj