Yarın hakim karşısına çıkacaklar!..

Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren, ‘uyuşturucu temin etmek’ suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle yarın hakim karşısına çıkacak.

Yarın hakim karşısına çıkacaklar!..

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, 25 Ocak'ta Beşiktaş, Şişli, Etiler ve Ulus bölgesinde düzenlediği operasyonda, aralarında Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Cenk Eren, Yusuf Hasan Akgün ve Ayşe Selin Boronkay'ın da bulunduğu 38 kişi gözaltına alınmış, operasyonda 20 kilogram esrar, 500 gram kokain, bir miktar eroin ve bir miktar bonzai maddesi ele geçirilmişti. Savcılık tarafından yapılan sorgulamanın ardından, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, menajer Selin Boronkay ve Yusuf Hasan Akgün serbest bırakılmıştı.

İddianameyi hazırlayan savcı Abdullah Mirza Coşkun, Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca, Yusuf Hasan Akgün ve Selin Boronkay ile Şarkıcı Cenk Eren’in “Uyuşturucu temin etmek” suçundan 5 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmalarını talep etmişti. İddianamede ünlü oyuncuların arkadaşlarına uyuşturucu verdikleri, örgütle bağlantıları olmadıkları ve bazı ünlü isimlerin birbirlerinden uyuşturucu aldıklarını kabul ettikleri yer almıştı.

Hazırlanan iddianameyi kabul eden 16. Ağır Ceza Mahkemesi, hazırladığı tensip tutanağında menajer Ayşe Selin Boronkay, Onur Tezer, Necati Fidan, Faruk Polat, Şennaz Çalıkoparan, Kadir Çalıkoparan'ın da aralarında bulunduğu 17 sanığın yakalanarak cezaevine gönderilmesine karar vermişti.

Bu karardan sonra Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından , 10 kişi yakalanarak tutuklandı. Aralarında menajer Ayşe Selin Boronkay’ın da bulunduğu 7 kişi ise hala yakalanamadı.Ünlü dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren, Alp Parlar, Mustafa Kabahor, Ergun Taş, Niyazi Canbaz'ın da aralarında bulunduğu 13 sanık hakkında ise yurt dışına çıkış yasağı koyulmuş, bu isimlerin duruşmaya zorla getirilmesine karar verilmişti.

Ünlü dizi oyuncuları Çağatay Ulusoy, Gizem Karaca ile şarkıcı Cenk Eren, Yusuf Hasan Akgün’ün de aralarında bulunduğu 14’ü tutuklu, 34 şüpheli hakkında ‘uyuşturucu temin etmek’ suçundan, 5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor. Şüpheliler yarın 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

ZAFER HALATÇI / İHLAS HABER AJANSI