Yaşlanmaya kolajen ile 'Dur' deyin!

Yüzümüzde oluşabilecek kırışıklıkları gidermek için anti aging başarılı sonuçlar veriyor.

Yaşlanmaya kolajen ile 'Dur' deyin!
Akşam Gazetesi'nden Yasemin Miras'ın yazısı...

Kolajen üretiminin azalmasıyla ciltte de çeşitli sorunlar ortaya çıkıyor. 

KASLARDA ETKİLİ

İnsan vücudunda bulunan bir tür lifli proteine verilen isimdir. Vücut içinde birçok farklı işlevi bulunan bu madde kemik dokularından kaslara kadar birçok etken üzerinde önemli bir etkiye sahiptir. Vücudun en önemli proteini olarak görülen kolajen nedir, ne işe yarar öğrenerek kolajen içeren gıdalar tüketebilir ve kolajenin faydalarından çok daha etkili bir biçimde yararlanabilirsiniz.

Kemik suyu

Et yemeğinizin suyunu sakın atmayın. Vücut için birçok faydası bulunan kolajen maddenin en çok bulunduğu gıdalar arasında kemik suyu ilk sırada yer alıyor.

Kolajen içeren gıdalardan birisi de et ve et ürünleri. Yeterli derecede kolajen takviyesi sağlamak için haftada en az 3 kere et yemelisiniz.

Balık tüketerek yeterli derecede kolajen madde elde edebilirsiniz. İltihaplanmayı önleyen, cilde esneklik kazandıran balık ürünleri arasında özellikle somon ve okinoz tüketimi yapmanız tavsiye ediliyor.

-Isırgan otu: Cildin elastikiyetini korur ve bağ dokusunu geliştirrir, cilt kırışıklıklarını gözle görülür şekilde giderir.

-Üzüm çekirdeği: Her ne kadar ağızda acı bir tat bıraksa da iyi bir antioksidan ve kolajen kaynağıdır.
Kan damarlarının genişlemesini sağladığı için kırışık oluşumunu engeller.  

-Ispanak: İyi bir çinko ve demir kaynağı olan ıspanak, cildin zedelenmiş olan kolajen yapısının yenilenmesine yardımcı olur.

- Ada çayı: Yararlı bir bitki olan ada çayı, kan dolaşımının düzenlenmesini ve kolajen üretimini sağlamaktadır.

Kırmızı meyve ve sebzeler

Kolajen ne işe yarar merak ediyor ve içerdiği gıdaları tüketmek istiyorsanız kırmızı meyve ve sebzeler iyi bir tercih olabilir. Elma, çilek, kırmızı pancar gibi sebze ve meyveleri sıklıkla tüketmelisiniz.

Yasemin MİRAS / Akşam Gazetesi
Konular Kadın / Bakım