Yayınevinden skandal hataya ilişkin açıklama!

Şeyma Subaşı, televizyoncu Acun Ilıcalı'dan boşandıktan sonra, “Sadece Şeyma” adlı kitabı piyasaya çıkmıştı.

Yayınevinden skandal hataya ilişkin açıklama!

Kitapta anlatılanlar sosyal medyada olay yaratmıştı. Kitabın “Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım” başlıklı kısmında yer alan ifadeler ise adeta şok etkisi yarattı.

“Cilt ve Beslenmeye Dair İpuçlarım” bölümünde  “hidrolik asit ve nemlendiriciyi unutma" tavsiyesinde bulunuldu.

Hyaluronik asit cilt bakımı için kullanılırken, hidroklorik asit ise halk arasında “tuz ruhu” olarak bilinen ev temizliğinde kullanılan zehirli bir asittir. Yani okuyucuya cilt bakımı için "tuz ruhu" önerildi. Hidroklorik asitin "hidrolik asit" olarak yanlış yazılması da dikkatlerden kaçmadı.

Yayınevinden skandal hataya ilişkin açıklama!

Sosyal medyada, cilt bakım ürünlerinde Hyaluronik asit yerine “hidrolik asit” ifadesinin yer almasının çok tehlikeli olabileceği belirtildi. Habertürk'ün haberine göre sosyal medyada tepki çeken bu hata karşısında yayınevi açıklama yaptı. Sadece Şeyma kitabını basan yayınevinden yapılan açıklamada kitaptaki yazım hatasının yeni baskılarda düzeltildiği belirtildi.

Yayınevinden yapılan açıklama şöyle:

"Sadece Şeyma kitabımızın 132. Sayfasında geçen “Hidrolik asit” bir yazım hatasıdır. Böyle bir madde bulunmamaktadır. Yeni baskılarımızda “Hyalüronik asit” olarak düzeltilmektedir. Okurlarımızın bilgisine sunarız."