Yaz sofralarında karpuza yer açın!

Yaz meyvesi deyince aklımıza ilk gelen meyve karpuz. Karpuzun yaz sofralarında olması sağlığımız için koruyucu ve geliştirici özellikte.

Yaz sofralarında karpuza yer açın!

Akşam Gazetesi'nden Nil Şahin Gürhan'ın yazısı...

Yaz sıcaklarında karpuz; serin tatlı tadı ile eğlenceli ve lezzetli bir meyvedir. Her gün 1- 2 dilim karpuz; besin değerini yükseltir, beslenmemizi geliştirir. Yüzde 95’i sudan oluştuğu için su ihtiyacımızı karşılamakla birlikte, içerisinde bulunan yoğun vitamin ve mineral miktarı ile yaz sıcaklarında bağışıklığımızı güçlendirir, mineral dengesini sağlar. Diğer meyvelere göre enerji değeri, kalorisi düşüktür.1 porsiyon meyve yerine; boydan boya 1 ince dilim orta boy karpuz yada 3 geniş parça, yaklaşık 200 gr karpuz yiyebilirsiniz.

Her gün 1- 2 dilim karpuz yerseniz;

• Yüksek su içeriği ile, vücudunuzdaki toksinleri temizleyici etki gösterir, ödem problemi, anlamsız ağırlık ve yorgunluk hissetmezsiniz.

• İçerdiği yüksek potasyum sayesinde kalp fonksiyonlarının düzenlenmesinde pozitif etki sağlar, kalp ve damar sağlığımızı korur.

• Pembe-kırmızı rengi veren Laykopen ve karoten içeriği ile de antioksidan etkisi sayesinde bazı kanser türlerinin ortaya çıkmasını engeller.

Nil Şahin Gürhan / Akşam Gazetesi