Yemek kartlarında 'teknolojik' devrim!

Multinet İnventiv “Pay by Up” uygulaması firmaları yemek kartı derdinden kurtarıyor. Çalışanların yerinden kalkmadan ödeme yapabildiği uygulama ile özellikle öğle yemeklerinde oluşan kuyrukların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Yemek kartlarında 'teknolojik' devrim!
Türkiye Gazetesi'nden Ömer Temür'ün haberine göre Türk şirketleri dijital bankacılık alanında gösterdiği başarıyı mobil ödeme sistemlerine de taşıyor. GOSB Teknopark’ta faaliyet gösteren Multinet İnventiv “Pay by Up” uygulaması firmaları yemek kartı derdinden kurtarıyor. Uygulama ile çalışanlar da yerinden kalkmadan ve iş yeri ile herhangi bir şekilde temasa geçmeden ödeme yapabiliyor.

Özellikle öğle yemeklerinden sonra oluşan ödeme kuyruklarının önüne geçmeyi hedefleyen sistemde POS cihazı ve kart kullanılmadan ödeme yapılabildiği için, ödeme işlemi çok hızlı gerçekleştirilebiliyor.

Multinet inventiv Genel Müdür Zafer Şafak Tokcanlı, müşterilerin ihtiyaçlarına özel ödeme çözümleri, sadakat sistemleri ve mobil uygulamalar geliştirdiklerini belirterek “Faaliyetlerimize kartlı ve kartsız ödeme çözümleri, mobil cüzdan, mobil ödeme, sanal POS çözümleri ve sadakat uygulamaları özelinde devam ederken, yapay zekâ teknolojileri kapsamındaki AR-GE çalışmalarımızı da yoğunlaştırıyoruz. İştiraki olduğumuz Multinet Up, yemek kartı sektöründe Türkiye’de ilk akıllı kart, ilk temassız kart ve ilk mobil cüzdan sunan şirket konumunda. Multinet Up, sektöre girdiği ilk günden bugüne kadar, yaptığı yatırımlarla alanındaki dijital öncülüğü hiçbir zaman elinden bırakmadı ve kendisini sürekli yeniledi. İnventiv şirketimiz de zaten bahsettiğimiz bu kendini yenileme misyonunun bir sonucu olarak ortaya çıktı. Bugün 40 bin üye işyeri, 21 bin kurumsal müşteri ve 2 milyonu aşan son kullanıcısı ile Multinet Up, sektör liderliğini sürdürüyor” dedi.

Ayrıca yurt dışına ihraç ettiğimiz mobil ödeme çözümümüz “Pay by Up” ile yemek kartlarının kullanımına gerek kalmaksızın akıllı telefonlar üzerinden ödeme yapılmasını sağlayan bir çözüm sunduklarını belirten Tokcanlı, “Restoranlarda ödeme sırası beklemeden hızlı ödeme deneyimi sunan bu uygulamamız şu anda Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Fransa, Meksika ve Fas’ta kullanılıyor. Pay By Up’ın önümüzdeki iki yıl içinde 10-12 ülkede kullanılmasını amaçlıyoruz. Bunun yanında kısa süre içinde doğrudan yurtdışına sunmayı hedeflediğimiz. Ayrıca kartlı ödeme sistemlerimizin yurtdışında satışı konusunda çalışmalara başladık. Şu anda anlaşması tamamlanan kartlı ödeme sistemi projemizin ihracını da 2019 başında yapmayı planlıyoruz. Bu anlamda Avrupa ve Asya ülkeleri öncelik verdiğimiz bölgeler olacak” diye konuşu.

Tokcanlı, 5 yıl içerisinde dünyanı sayılı finansal teknoloji şirketlerinden biri olmayı hedeflediklerini söyledi.