Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu'ndan olay Anıtkabir önerisi!

yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, bugünkü köşesinde konuşulan bir yazı kaleme aldı.

Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu'ndan olay Anıtkabir önerisi!

MedyaRadar'ın haberine göre Yeni Şafak yazarı Hüseyin Likoğlu, cuma gününe denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Atatürk adının cuma hutbesinde geçmemesine dair yaptığı değerlendirmede, "Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için sadece hutbe okunması yetmez" dedi.

"Anıtkabir kampüsüne Atatürk’ün ismini taşıyan bir cami yapılmalı" önerisinde bulunan Likoğlu, "Caminin açılışında da Atatürk’ten esirgenen gerçek bir cenaze namazı kılınmalı" ifadesini kullandı. 

Likoğlu'nun "Gizli cenaze namazından Ayete’l-Kürsi yazılı pirinç tanesine" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümü şöyle:

'(...)Bugünlerde “Atatürk’ün adı neden hutbede anılmadı diyenler” bu haklı sorularını sormaya devam etsinler. Zira bu sorular sayesinde Atatürk üzerinden büyük vurgun yapan Yılmaz Özdil, birçoğumuzun bilmediği veya bilmemizi istemediği bir şeyi öğretti bize. Özdil’in cumartesi günü yayınlanan yazısından, Atatürk’ün vasiyeti dışında kalan eşyaları arasında üzerinde Ayete’l-Kürsi’nin yazılı olduğu bir pirinç tanesi olduğunu öğrendik.

Rahmet, minnet ve saygıyla andığımız Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk için sadece hutbe okunması yetmez. Anıtkabir kampüsüne Atatürk’ün ismini taşıyan bir cami yapılmalı ve caminin açılışında da Atatürk’ten esirgenen gerçek bir cenaze namazı kılınmalı...'