Yeni Şafak yazarından konuşulacak iddia

Yeni Şafak Gazetesi yazarı İbrahim Karagül, AKP'nin yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini kaybetmesinin ardından Erdoğan'ın yalnızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

Yeni Şafak yazarından konuşulacak iddia

MedyaRadar'ın haberine göre Karagül, AKP çevresinden Erdoğan'a yapılan eleştirilerin çoğunun yapıcı değil yıkıcı olduğunu belirtti.

Siyasi tarihe de bakılması gerektiğini söyleyen Karagül, bugün Erdoğan'a da bir 'Abdülhamit' senaryosu uygulandığı iddiasında bulundu.

Karagül yazısında, "En acı tarafı, aslında Türkiye’nin büyük mücadelesini omuzlayacak olanların arasında durup da, kurşunu içeriden atmak, saldırıyı evin içinden yapmaktır. Tarih bize bir daha aynı basiretsizliği göstermez diye umarken “içeriden müdahale”nin aslında bir dışarıdan müdahale olduğunu bir kez daha görmeye başladık. Bunlar bize bir şey anlatmıyor mu?" ifadesini kullandı.

Karagül'ün yazısından bir bölümü şöyle:

"Erdoğan’a destek vermek yalakalıktır” diye bir söz üretiliyor ve birileri bundan etkilenerek hareket ediyorsa, o birilerinin zihinleri esaret altındadır, çok ciddi siyasi körlük yaşamaktadır. Onlar bir cümle ile saf dışı edilebilen adamlardır.

Erdoğan’a “Abdülhamit senaryosu” reva görenler, dünyanın tasfiye etmeye çalıştığı adama onların cephesinden vuranlar asıl kurşunu Anadolu’ya, İstanbul’a, coğrafyaya sıkmaktadır. Vesayet zihinlerimizdedir. Bu yüzden en ağır eleştiriyi bu alana yoğunlaştırmak acil bir ihtiyaçtır. Bunlar bize bir şey anlatıyor mu?"

İBRAHİM KARAGÜL'ÜN YAZISININ TAMAMINI BURAYA TIKLAYARAK OKUYABİLİRSİNİZ...