Yeniçağ yazarından yeni parti için bomba iddia!

Yeniçağ Gazetesi Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, yeni parti kurulacağı iddiasıyla ilgili bir gelişmeyi okurlarına aktardı.

Yeniçağ yazarından yeni parti için bomba iddia!

MedyaRadar'ın haberine göre Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü yazısında AKP içinden bir kulis paylaştı. 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu'nun kazanmasının ardından Davutoğlu ve Babacan'ın parti kurma hazırlıklarını hızlandırdığını iddia etti.

Takan, yeni partiye AKP'den 80 civarında milletvekilinin katılabileceğini söyledi.

Takan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

"AKP iç muhalefetinde son durum ne?.. AKP'de milletvekilliği de yapan ve Ahmet Davutoğlu'na yakınlığıyla bilinen Selçuk Özdağ, vakit kaybetmeden İstanbul seçimlerinde  ağır yenilgi alan  AKP'yi eleştirdi. Özdağ, "Bu seçimin sonuçları İstanbul ile sınırlı kalmayacaktır. Başka siyasi yansımaları da olacaktır" dedi. Özdağ, seçim sonuçlarına göre İstanbul'dan sonra AKP'nin düşüşünün diğer illerde de devam edeceğini belirterek, Ahmet Davutoğlu'nun sloganı olan "ya yeni hal, ya yeni hal" sözlerini kullandı. Özdağ'ın  sosyal medyada yaptığı paylaşımlar, "Davutoğlu'nun kararlılığının teyidi" olarak yorumlandı. Ali Babacan'ın Ankara'da  geçen Cumartesi günü katıldığı bir düğünde, "Önümüzdeki hafta yoğun  istişarelere başlayacağız" değerlendirmesi AKP kulislerinde yeni yorumlara yol açtı. İddialar şöyle; "Ahmet Davutoğlu parti kurarsa en az 30-35, Ali Babacan parti kurarsa  40-45 civarında milletvekili AKP'den kopar". Babacancılar, "Eğer Ali bey bir parti kurmazsa, hepimiz Davutoğlu'nun peşine gideriz diyorlar. Anlayacağınız, 23 Haziran'ın ardından 80 civarında milletvekilinin AKP ile yolları ayırabileceği konuşuluyor... "