Yeşim Gül sevgilisinin ölümünde suçsuz bulundu

Ünlü oyuncu Yeşim Gül, 'kredi' yüzünden tartıştığı işitme engelli sevgilisi Serdar Peçen’i terk etti. Barışmak için Gül’ün evine giden Peçen sevgilisini ikna edemeyince camdan atladı. Hayatına son veren genç sevgilisinin ölümünde, ünlü oyuncunun kusuru tespit edilemedi. Dosya, kapandı.

Yeşim Gül sevgilisinin ölümünde suçsuz bulundu

53 yaşındaki ünlü oyuncu Yeşim Gül, bir süredir 28 yaşındaki oyuncu Serdar Peçen ile birlikteydi. Sabah Gazetesi'nden Dilek Yaman'ın haberine göre Yeşim Gül, işitme engelli sevgilisi Peçen'den kendisi için kredi çekmesini istedi. Bankadan 50 bin lira kredi çeken Peçen, parayı sevgilisine verdi. Bir süre sonra genç adam, sevgilisine krediyi ödemekte zorluk çektiğini söyledi. Kredi yüzünden aralarında tartışma çıkınca, Yeşim Gül sevgilisini terk etti.

Sevgilisinin kendisinden ayrılmasını hazmedemeyen Serdar Peçen, geçtiğimiz cuma günü konuşmak için ünlü oyuncunun Beşiktaş'taki evine gitti. Sevgilisini barışmaya ikna edemeyen genç adam, pencereden atlayarak intihar etti. Gül, polis ekiplerini çağırarak durumu bildirdi.

Gencin ölümüyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatıldı.

İNTİHAR SORUŞTURMASI

Yürütülen soruşturma geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Savcılık gencin ölümünde intihara teşvik edici bir unsur olmadığı gerekçesiyle dosyası takipsizlik kararıyla sonuçlandırdı.

Takipsizlik kararında, intihara yönlendirme suçunun işlenebilmesi için ise başkasının intihara azmettirmesi, teşvik edilmesi, başkasının intihar kararının kuvvetlendirilmesi yada başkasının intiharına yardım edilmesinin gerektiği fakat Peçen'in hayatına son vermesinde Gül'ün teşviki ve bu yönde bir eylemde bulunduğuna dairde delil elde edilemediği belirtildi.

İNTİHARA TEŞVİK YOK

İkili arasında bir alacak borç ilişkisinin varlığı bulunması ve çiftin arasındaki ilişkiyi sona erdirmek istenmesinden kaynaklı tartışmaları nedeniyle ünlü oyuncu Gül'e suç istinat edilemeyeceği kaydedildi.