Yeteri kadar kullanılmayan beyin küçülüyor

"... Kullanılmayan beyin geri alınıyor. Beynimiz geliştirilmediğinde, sadece kendi biyolojik devamlılığını sürdürebilecek kapasiteye geriliyor"

Yeteri kadar kullanılmayan beyin küçülüyor

Türkiye Gazetesi'nden Ziyneti Kocabıyık'ın haberine göre Nörobilim konusundaki son gelişmelerin paylaşıldığı 3. Nörobilim Kongresi’nde konuşan Prof. Dr. Uğur Batı, beynin doğru kullanılmasının önemine dikkat çekerek “Nöroloji biliminin çok ilerlemesine rağmen beyinle ilgili çözülemeyen birçok konu var. Kesin olan tek konu kullanmadığımız zaman beyin kapasitesinin küçülmesi. Yani kullanılmayan beyin geri alınıyor. Beynimiz geliştirilmediğinde, sadece kendi biyolojik devamlılığını sürdürebilecek kapasiteye geriliyor” dedi.

Diğer organlarının aksine beynin üretilmesinin mümkün olmayacağını söyleyen Prof. Dr. Batı “Şu an geldiğimiz teknoloji, yapay zekâlar, algoritmalar, sensor teknolojileri gibi bilumum teknoloji aslında bizim beynimizin küçük bir kısmı ile anlayarak yaptığımız şeyler. Yani beyni anlamak bu teknolojileri geliştirmekten daha zor görünüyor” diye konuştu.