Yıldız Tezcan hayatını kaybetti

70'li yıllara damgasını vuran ünlü sanatçı Yıldız Tezcan Çınarcık'ta hayata gözlerini yumdu.

Yıldız Tezcan hayatını kaybetti

Yıldız Tezcan uzun süredir yaşadığı Çınarcık‘ta vefat etti. 78 yaşındaki sanatçı 3 ay önce fenalaşmış ve geçirdiği felç rahatsızlığı nedeniyle yatalak olmuştu. Birsen Altuntaş'ın haberine göre sanatçıdan bugün acı haber geldi.

Yıldız Tezcan hayatını kaybetti


Doktorlarının çoklu organ yetmezliği teşhisi koyduğu Yıldız Tezcan, İstanbul’da defnedilecek.

YILDIZ TEZCAN KİMDİR?

15 Mart 1945 tarihinde İstanbul’da doğumlu olan Yıldız Tezcan’ın babası Cemal Konca, Türkiye’nin ilk makyözleri arasındaydı. 9 yaşında müzik hayatına başlayan Tezcan ilk olarak “Orda Bir Köy Var Uzakta” şarkısını plağa okudu. İlk profesyonel plağını 1963’de Grafson Plak şirketiyle “Şahin İdim / Tosuno” adlı şarkıyla yaptı. En büyük yükselişini dönemin en büyük plak şirketi Odeon’la yaptığı anlaşma ve peş peşe yayınladığı plaklarla yaptı. “Esmerim, “Hele Dadaş, “Vur Sineme Öldür Beni, “Erzurum Dağları, Aman Dünya Ne Dar İmiş, “Mühür Gözlüm ve “Hastahane Önü İncir Ağacı” gibi şarkıları büyük ilgi gören Tezcan, yapımcıların da dikkatini çekti ve 1965‘te Ümit Utku‘nun “Gönül Kuşum” filminde Yılmaz Güney ile başrolü paylaştı.


Yıldız Tezcan hayatını kaybetti - Resim : 2


“Aşkın Gözyaşları, “Berduş Yıldız, “Yayla Kartalı, “Kaldırım Meleği, “Kırık Saz, “Mühür Gözlüm ve “Ezom” gibi büyük gişe hasılatları yapan 45 filmde oynadı. İki kez evlilik yapan Yıldız Tezcan’ın ilk eşi iki oğlunun babası Mahmut Tezcan, ikinci eşi ise film yapımcısı Faruk Gerçek’tir.

Sacitaslan.com olarak Yıldız Tezcan'a Allah'tan rahmet; kederli ailesi ve tüm sevenlerine de başsağlığı dileriz...