Yılmaz Özdil yazdı: "Nato veto filan"

Yılmaz Özdil'in Sözcü Gazetesi'nde yayınlanan bugünkü yazısı...

Yılmaz Özdil yazdı: "Nato veto filan"

Yine böyle mayıs ayıydı.

Ilık bir bahar akşamıydı.

Ankara'daki ABD büyükelçiliğinin bahçesindeki koltuklarda seçkin misafirler oturuyordu.

Sinema perdesi kurulmuş, ışıklar kapatılmıştı.

Celal Bayar, Adnan Menderes, iktidardaki Demokrat Parti'nin bakanları, ellerinde kadehler, suratlarında gururlu birer gülümseme, film seyrediyorlardı. Başrolde, cumhurbaşkanımız vardı.

ABD başkanı Eisenhower çağırmış, Celal Bayar derhal uçakla İngiltere'ye gitmiş, oradan yola çıkan Mauretania isimli gemiye binmiş, ABD'ye varmıştı.

Ike lakabıyla tanınan general başkan, bizim cumhurbaşkanını Beyaz Saray'da ağırlamış, burada yaptığı tarihi konuşmada “Türk milletinin istikbalini alakayla takip etmemiz gerekiyor” demişti!

Sonra “hadi gez dolaş biraz” diyerek, altına özel uçağını vermiş, New York, San Francisco, Los Angeles, Chicago, Las Vegas, tam bir ay boyunca, 24 eyaleti avantadan gezdirmişti.

Bizim cumhurbaşkanının her gittiği şehirde o gün dümenden “Türk günü” ilan ediliyordu, sayın basınımız o zamanlar da yalakaydı, “reisicumhurumuz el üstünde tutuldu, baştacı yapıldı” manşetleri atıyordu, “dünya lideri” olduğumuz anlatılıyordu!

Reisicumhurumuz tam 41 gün süren gezisinden sonra yurda döndüğünde, İstanbul ve Ankara'da davul zurnalarla karşılanmıştı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN BURAYA TIKLAYINIZ!..