Yo-yo diyeti kalbi bozuyor!

Yaz geliyor, kadınların kilo verme telaşı başlıyor. Acıbadem Adana Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alpay Turan Sezgin, Yo-Yo adı verilen ani kilo vermeye ve almaya neden olan diyete karşı önemli uyarılarda bulunuyor.

Yo-yo diyeti kalbi bozuyor!
Takvim'de yer alan habere göre "Yapılan çalışmalarda Yo-Yo adlı diyetlerin kalp krizi riskini arttırdığı, özellikle yağlar ve şeker üzerinde büyük etkileri olduğu anlaşıldı" diyen Prof. Dr. Sezgin, şöyle konuşuyor:

KİLOLU KİŞİLERİ TEHDİT EDİYOR

"Aşırı kilo alıp verme sadece kalbi bozmuyor, diyabet için de risk yaratıyor. Sağlıklı ve kilosu az olan insanlarda bu kilo alıp vermeler kişiyi çok fazla etkilemiyor ve sonuçları da çok kötü değil. Ama başlangıçta kilolu olan bir kişide ani kilo verip ani kilo almak daha kötü sonuçlara neden oluyor. O yüzden kilolu bir kişinin spora başlarken, kilo vermeye devam ederken bunun istikrarlı ve düzenli olması önemli. Sadece sağlıklı ve fazla kilosu olmayan bir insanda bu değişiklikler önemli sonuçlara yol açmasa da aşırı kilolu olanlarda istenmeyen kötü sonuçlar doğuruyor."