Youtube'dan kötü yorumların önüne geçecek özellik

Sosyal medya platformu YouTube, spam yorumları azaltmak için önemli adımlar atmaya hazırlanıyor.

Youtube'dan kötü yorumların önüne geçecek özellik

ShiftDelete'ten Ayleyna Kaptı'nın haberine göre sosyal medya platformu YouTube, nefret dolu yorumlar nedeniyle eleştirilerin odağında oldu.

Özellikle kullanıcılar ve içerik oluşturucular için bu durum oldukça can sıkıcı hale geldi. Bunun üzerine YouTube, spam yorumları 2023’te önemli oranda azaltmak için birtakım hazırlıklar yapıyor. Hazırlıklar üzerine şirket, kural ihlali yapan kullanıcılara bildirim gönderecek.

YouTube spam yorumların sürmesi halinde 24 saat yorum yasağı getirecek

YouTube, günümüzde en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları arasında yer alıyor.

Her türden videonun yer aldığı platformda, yapılan yorumlar da zaman zaman can sıkıcı olabiliyor.

Bu da içerik oluşturucuları ve bazı kullanıcıları rahatsız ediyor. Şirket ise sorunun üzerine önemli bir adım atarak nefret söylemlerini azaltacağını belirtti.

Şirket, konuyla ilgili resmi bir paylaşım yaptı.

Paylaşıma ve açıklamaya göre YouTube, birden fazla zararlı yorum tespit ettiği takdirde kullanıcıları uyaracak ve bir bildiri gönderecek.

Bildiriye rağmen kötü niyetli yorumların devam etmesi durumunda ise şirket, 24 saat boyunca kullanıcının yorum yapmasını yasaklayacak.

Yeni adımla ilgili şirketin yaptığı açıklama ise şu şekilde:

“Topluluk Kurallarımızı ihlal eden bazı yorumlarını tespit ettiğimiz ve kaldırdığımız kullanıcıları, bildirim üzerinden uyarmaya yönelik yeni bir özellik devreye alıyoruz. Artık bir kullanıcı birden fazla zararlı yorum paylaşırsa bir zaman aşımı ile karşı karşıya kalacak ve yorum yapması 24 saate kadar geçici olarak yasaklanabilecek. Testlerimiz, bu önlemlerin kullanıcıların tekrar tekrar kötü yorum paylaşma olasılığını azalttığını gösteriyor.”

YouTube, kullanıma sunulmadan önce özelliği test ettiklerini belirtti. Bununla birlikte zaman aşımlarının ciddi oranda başarılı bulduğunu da ekledi.

Şimdilik kötü niyetli yorum tespiti İngilizce yorumlar için kullanılabilir durumda yer alıyor.

Yeni özellik sayesinde şirketin hedefi, hem içerik oluşturucularını korumak hem de kullanıcılara şeffaflık sağlamak olacak.

Tüm bunlarla birlikte YouTube, AI destekli algılama sistemlerini geliştirmek için çalıştıklarını da belirtti. Şirket, 2022 yılının ilk yarısında 1,1 milyar spam yorumu kaldırdığını iddia etti.

Ayrıca platform, canlı sohbet videolarındaki botları daha iyi tespit etmek için bir sistem geliştirdiklerini ifade etti.

Konular teknoloji YouTube