Yüksek tansiyona karşı doğal reçeteler!

Kalp hastalıkları, felç, böbrek sorunları gibi sıkıntılara neden olan yüksek tansiyona karşı doğal reçeteler şifa oluyor. Soğan ve Hindistan cevizi suyu tansiyonu dengelemede etkili rol oynuyor.

Yüksek tansiyona karşı doğal reçeteler!
Takvim'de yer alan habere göre böbrek sorunları ile kalp krizini tetikleyen yüksek tansiyon yaşamı ciddi anlamda tehdit ediyor. Doğal reçetelerin bu hastalığın tedavisinde önemli olduğunu aktaran uzmanlar, tansiyon dengeleyen besinleri tavsiye ediyor...

1. LİMON:
Yüksek kan basıncını düşüren limon, damarların esnek olmasını sağlar.
C vitamini deposu limon suyu tüketerek kalp krizi riskini azaltabilirsiniz. Çünkü limon zararlı serbest radikalleri ortadan kaldırır, kanser önlemede etkilidir. Her sabah aç karnına sıcak suyla birlikte limon içilmelidir. Daha iyi sonuçlar için tuz ya da şeker ilave edilmemelidir.

2. KARPUZ TOHUMLARI:
Karpuz tohumları içerisindeki cucurbocitrin sayesinde, kan damarlarının sağlığını korur. Böbreklerin işlevini sağlıklı bir şekilde yerine getirmesini sağlar. Ayrıca vücutta oluşan enfeksiyonlara karşı etkilidir. 2010 yılında Florida'da yapılan bir çalışmada, karpuz çekirdeği gevşetici etkisi tansiyon düşürdüğü kanıtlanmıştır. Kurutulmuş karpuz tohum ve haşhaş tohumu aynı miktarda karıştırın. Uyumadan önce akşam aç karnına bir çay kaşığı tüketin.

3. MUZ:
Muz yüksek tansiyon kontrolünde çok etkilidir. Sodyum ve potasyum içeriğiyle kan basıncını dengeler. Gün boyunca birkaç muz ya da muz ile birlikte üzüm, kuru kayısı, kuş üzümü, ıspanak, kabak, patates, kavun gibi besinlerde tüketebilirsiniz.

4. KEREVİZ:
Yapılan son araştırmalara göre, her gün yenilen kereviz kan basıncını yüzde 12 oranında düşürdüğü görüldü. Kolesterolü ve kan basıncını düşüren ve vücudun su dengesini sağlayan bir sebze olan kerevizin içinde A, C, K, B1, B2 ve B6 vitaminleri ile folik asit bulunuyor. Bu sayede vücuda da enerji veriyor. Birlikte su günlük bir bardak kereviz bir sap tüketin.

5. HİNDİSTAN CEVİZİ SUYU:
Hipertansiyondan muzdarip iseniz günlük su 8-10 bardak Hindistan cevizi suyu tüketin. Hindistan cevizi suyu dolaşım sorunları azaltmada çok faydalıdır.

6. ACI BİBER:
Sağlıklı bir kan dolaşımı için acı biber olmazsa olmazlar arasında yer alıyor. Artan kan basıncını düşürmede etkilidir. Yemek, salata ve çorbalarınızda sıkça tüketin.

7. SARIMSAK:
Yapılan çeşitli çalışmalar sarımsağın tansiyonu düşürdüğünü ortaya koymuştur. Yüksek kan basıncını kontrol etmek için özellikle pişmiş sarımsak tavsiye eden uzmanlar, çiğ sarımsağın da etkili olduğunu bildiriyor. Sarımsak nitrik oksit ve hidrojen sülfid üretimini uyararak damarların gevşemesinde yararlıdır. Uzmanlar, günlük birkaç diş sarımsak tüketmenin tansiyon dengelemede etkili olduğunu söylüyor.

8. SOĞAN SUYU:
Flavonon içeriğiyle kan basıncını düşürmede çok faydalıdır. 2 hafta boyunca günde 2 kez soğan suyunu yarım çay kaşığı tüketin.

9. BAL:
Kalp için faydalı olan bal, yüksek kan basıncına karşı etkilidir. Her sabah aç karnına 2 çay kaşığı bal yiyin.

10. ÇEMEN TOHUMU:
Potasyum zengini çemen tohumu tansiyonu düşürür. Suya 2 tane çemen tohumu koyun. 2 dakika bekleyin. Süzüp, blenderdan geçirin. Günde iki kez tüketin.