YÜREK BURKAN DRAM

Fatma Atılmış: "Anne kollarım ne zaman çıkacak?"

YÜREK BURKAN DRAM

Gaziantep'te doğuştan bir kolu olmayan, bir kolu da gelişmeyen 6 yaşındaki Fatma Atılmış'ın, annesine sık sık, “Anne kollarım ne zaman çıkacak?” diye sorması yürek burkuyor.

İki çocukları olan 27 yaşındaki Emine ve 29 yaşındaki Alkan Atılmış çiftinin ilk çocuğu olan Fatma Atılmış'ın doğuştan sağ kolu yok. Sağ omzunda sadece 2 parmak bulunan Atılmış'ın sol kolu da gelişmedi. Ayaklarıyla resim yapıp, kaşık tutarak yemek yiyen Fatma Atılmış, en büyük hayalinin okula gitmek olduğunu söyledi.

Eşiyle akraba olmadıklarını ve hamileliğinde sorun yaşamadığını bildiren Emine Atılmış, “Her gün kollarının ne zaman çıkacağını sorması bizi kahrediyor, yüreğimizi parçalıyor. Fatma'nın doğumu sonrası şu an 2 yaşında olan kardeşi Bahar'a hamile kaldığımda, ‘Acaba bu da mı aynı olacak?' korkusu yaşadık. Bahar sağlıklı doğdu. Kalabalık ortamlarda ilgi odağı oluyoruz. İnsanların ‘Aaa, çocuğun kolu yok' demesi üzüyor. Fatma da koluna bakacaklar diye topluma çıkmak istemiyordu. Artık alıştık” dedi.

Emine Atılmış, fabrika işçisi eşinin evin geçimini zor sağladığını ve onun sosyal güvencesiyle doktora gittiklerini belirterek, “Bize sol kola protez takılabileceğini, sağ kolun ise kemik olmadığı için umutsuz olduğunu söylediler. Ben gelişmemiş sol kolunu kendisinin geliştirmesi için protez taktırmadım. ABD'de insanlara yüz nakli bile yapılıyor. İmkan varsa benim kızıma da kol nakli yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

Sibel Can ve Hadise hayranı olan Fatma Atılmış da “Benim kolum da bir gün olacak ve okula gidebileceğim. Anneme çay yapmak da istiyorum ama yapamıyorum. Çünkü daha büyümedim” dedi.

Zeki Günay


Hürriyet Gazetesi