'Zayıflamaya' dair en yeni bilgi!..

Sosyal medya, günlük hayatımızda olduğu gibi sağlık alanında da çözümler sunuyor. Obezleri tüp mide ameliyatıyla zayıflatan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar'ın hastaları, Facebook ve Whatsapp grupları üzerinden haberleşip zayıflama deneyimlerini paylaşıyor.i

'Zayıflamaya' dair en yeni bilgi!..
Yeni Asır'da yer alan habere göre hayatımızın her alanına giren sosyal medya, tedavilere de destek oluyor. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar, yapılan yorumlar, beğenilen gönderiler iyileşme sürecindeki hastaların motivasyonunu sağlıyor.

İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Birimi Sorumlusu Genel Cerrah Doç. Dr. Serdar Kaçar, hastaları ile sosyal medya üzerinden de iletişim kurduklarını ve bu durumun hasta psikolojisi üzerinde olumlu etki yarattığını anlattı.

"BİR FOTOĞRAF BEĞENMEK BİLE HATA RİSKİNİ ENGELLEYEBİLİYOR"

Sosyal medyadan hastalarını takip eden Doç. Dr. Kaçar, "Hastalarımızla birer aile olduk. Sosyal medyadan da birbirimizi takip ediyoruz. Bir hastamız geçtiğimiz günlerde zengin bir sofrada çekilmiş bir fotoğrafını paylaştı. Ben de bu gönderiyi beğendim. Hastamız kısa bir süre sonra 'Hocam ben yemiyorum, arkadaşlara eşlik ediyorum' diye bir yorum yazdı. Yalnızca bir beğen butonuyla bile hastalarınızın yanında olduğunuzu gösterebilirsiniz. Onların yanında olmak, arkalarında olduğunuzu hissettirmek de önemli. Bazen gerçekten o masada bir anlık hata yapacaksa bizim bir hamlemiz onu engelleyebiliyor" dedi.

"SOSYAL MEDYA GRUPLARI KURUYORUZ"

İzmir Özel Gazi Hastanesi Obezite Birimi Koordinatörü Fatma Aykanat ise, sosyal medya üzerinden kurdukları hasta gruplarının tedaviye yardımcı olduğunun altını çizerek, "Facebook ve WhatssApp grubu kurduk. Aynı sıkıntıları yaşayan hastalar, ameliyattan sonra ise benzer mutluluk ve sevinçleri yaşıyor. Tabi ki yeni hayatlarına alışmaları süreç alıyor. Hastalarımız sosyal medyadaki gruplarda deneyimlerini, sevinçlerini, diyet alışkanlıklarını paylaşıyor. Bu bilgiler doğru olduğu sürece hastalarımızın işine yarıyor. Öte yandan tedavide ilerleyen hastalar, paylaştıkları fotoğraflarla, yaşadıkları deneyimlerle tedaviye yeni başlayan hastalara da umut oluyor" diye konuştu.

"BİREBİR GÖRÜŞÜP, BİRBİRLERİNE DANIŞIYORLAR"

Yalnızca sosyal medya üzerinden değil, sosyal yaşamlarında da hastaları bir araya getirdiklerini dile getiren Aykanat, "Sık sık hastalarımız için etkinlik düzenleyerek, bir araya gelmelerini sağlıyoruz. Birbirlerinin özel günlerinde de yanlarında oluyorlar. Yalnızca sosyal medyadaki fotoğraflardan değil, birebir birbirlerini görme şansları oluyor. Birbirlerine akıl danışıyorlar. Yine deneyimlerini paylaşıyorlar. Hem yeme içme hem de spor tavsiyelerinde bulunuyorlar. Oluşturduğumuz Obezite Cerrahisi isimli Facebook grubunda hastalar motivasyonlarını artıracak paylaşımlarda bulunuyorlar" şeklinde konuştu.
Konular Kadın / Bakım