Zerdeçalı sofradan eksik etmeyin

En sağlıklı baharatlardan zerdeçal kanser, depresyon ve alzheimerden koruyucu özellikleri ile hayatımızda mutlaka bulunması gereken lezzetlerden.

Zerdeçalı sofradan eksik etmeyin

Köri baharat karışımına sarı rengini veren en sağlıklı baharatlardan bir tanesi zerdeçalın sağlığımız için pek çok faydası var.

Zerdeçaldan fayda sağlamak için; her gün kullanmalıyız. Zerdeçalın etken maddesi kurkuminin faydasını ve işlevini arttıran baharat ise karabiber. Her yemeğimize; zerdeçal + karabiber eklemeyi unutmayın neden mi?

İşte zerdeçalın faydaları;

1- Enfeksiyona karşı vücudumuzu korur. İçinde bulunan kurkimin maddesi güçlü antiinflamatuar etki gösterir. Vücudumuzda enfeksiyon oluşmasını engeller ve oluşmuş enfeksiyonların kolay iyileşmesine yardımcı olur.

2- Kansere karşı koruyucudur. Kurkumin güçlü antioksidan etkilere sahiptir. Kanserojen etki gösteren serbest radikalleri kendi başına etkisiz hale getirir, aynı zamanda vücudunuzun kendi antioksidan enzimlerini de uyarır.

3- Depresyona karşı koruyucu Kurkumin, yeni nöronların büyümesini artıran ve beyninizdeki çeşitli dejeneratif süreçlerle savaşan beyin hormonların miktarını arttırır.

4- Kalp sağlığını korur. Kurkumin, kalp hastalığında rol oynadığı bilinen çeşitli faktörler üzerinde faydalı etkiler gösterir.

5- Alzheimerden korur. Kurkumin Alzheimer hastalığını önleyici etki gösterir.

6- Romatizma tedavisince vücudu kuvvetlendirir. Birçok çalışma, eklem iltihabı kurkuminin artrit semptomlarının tedavisine yardımcı olabileceğini ve bazı durumlarda anti-enflamatuar ilaçlardan daha etkili olduğunu göstermektedir.

NİL ŞAHİN GÜRHAN / Akşam GAZETESİ