Zil çaldı, haydi namaza!

Kızının okuduğu Bağcılar Lisesi'ne giden anne öğrencilerin bodrum katında, ders saatinde namaz kıldığını ortaya çıkardı.

Zil çaldı, haydi namaza!

Kızındaki ’değişimi’ merak eden bir anne dedektif gibi iz sürdü. Kızının okuduğu Bağcılar Lisesi’ne giden anne öğrencilerin bodrum katında, ders saatinde namaz kıldığını ortaya çıkardı

Bağcılar Lisesi’nde okuyan kızlarındaki değişikliği farkeden ve bir araştırma yapan K. ailesi, lisede okuyan kız ve erkek öğrencilerin ders saatinde namaz kıldıklarını öğrendi. Bir dedektif gibi kızının peşine düşen anne G.K., okulun alt katının mescit haline getirildiğini ve burada kızı ve arkadaşlarının toplu olarak namaz kıldıklarını görüntüledi. Kız öğrencilerden sonra erkek öğrencilerin de aynı mesciti kullandıklarını görüntüleyen anne G.K, durumu okul yöneticilerine bildirdi. Yöneticilerden bir kısmı olayı normal karşılar cevaplar verirken bazıları olaydan habersiz olduklarını belitti.

Müdür yardımcısı da kılıyor

Ailenin Show TV’de yayınlanan Haber Özel programına verdiği 14 ve 15 Mayıs 2007’de çekilen görüntülerde, birkaç erkek öğrenci bodrum kattaki mescit haline getirilmiş odaya giriyor. Daha sonra okul müdür yardımcısı da aynı mescite geliyor. Yaklaşık 5 dakika sonra erkek öğrenciler mekanı terkederken müdür yardımcısının da ayakkabılarını giyerek dışarı çıktığı görülüyor. Erkek öğrencilerin mesciti terketmelerinin ardından yaklaşık 8-10 kız öğrenci odaya giriyor. Ayakkabılar çıkarılıyor ve yerlere serilmiş seccadeler üzerinde üçerli saf tutuluyor. Bir kız öğrenci kapıda nöbet tutarken, içerdekiler başlarını tülbentlerle örterek namaza duruyor.

“Kızımın beynini yıkadılar”

Baba İ.K., derslerinde oldukça başarılı olmasına karşın hiç ders çalışmadığını belirtti. Kızının özellikle ABD’ye taşınan eski din ve kültür öğretmeninden çok bahsettiğini belirten baba “Eski din öğretmeni, kızımı sabah namaz vakitlerinde telefonla arayarak uyandırıyor, dini içerikli telkinde bulunuyordu” diyor. Kızının beyninin yıkandığını söyleyen baba, devlet liselerinde bu tür eğilimlerin kontrolsüz bırakıldığını söylüyor. Kızının Atatürk devrimlerine karşı olduğunu, yapılan Cumhuriyet mitinglerini anlamsız bulduğunu belirten baba İ.K., “Devlet okulunda öğrencilerin ders saatinde namaz kılmasına akıl sır erdiremedim” diyor.

‘Mescit açılması yasak’

İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer: Okullarda hiçbir şart altında mescit açılmaz. Okul ibadet yeri değildir, okul eğitim yeridir. Kesinlikle yasaktır. İdari soruşturma gerektirir. Kim müsade etmişse hakkında gereği yapılır. Din dersi müfredatında uygulama yoktur. Eskiden camiye gidilir uygulama yapılırdı. Şimdi o da yok. Belgeleri görünce gerekli işlemi yaparız.

Yönetim uzaklaştırılabilir

Eğitimsen Başkanı Alaattin Dinçer: Ortada mevzuata aykırı bir durum olduğunu belirterek “Bu durumun ortaya çıkmasından sonra İstanbul Valiliği bir soruşturma düzenlemek zorundadır. Uzaklaştırmaya kadar bütün cezalar uygulanabilir. Böyle bir durumda okul yönetimi için mutlaka bir cezai müeyyide uygulanır. Öğrenciler için ise okul idaresinin belirleyeceği cezalar uygulanabilir” dedi.

Konular Eski Arşiv